Kuulen Slovenian kutsun

Kumpulan kotini alkaa hiljalleen täyttyä muuttolaatikoista. Mielessä pyörii tuhat ja yksi asiaa, jotka pitäisi hoitaa. Sähkösopimus, muuttoilmoitus, vakuutukset, internet-yhteys ja mitä vielä? Muutto uuteen kotiin pitäisi saada pian hoidettua, mutta tuota kuun vaihdetta ennen pitäisi myös vielä paiskia töitä ja tehdä pari mukavaa matkaakin. Nyt voisin todellakin kuvailla tätä kivoista asioista koostunutta kiirehetkeä elämässäni vaikka sanalla ruuhkakesä. Onkohan tämä esimakua ruuhkavuosista?

Olen pakannut kimpsuni ja kampsuni Fjällrävenin rinkkaani. Kohdemaan lämpötila näyttäisi pyörivän hellelukemissa, vaikka ukkoskuurojakin ne lupailevat. Mukaan pitäisi pakata sekä katu-uskottavia vaatteita urbaaniin maailmaan että kovaakin rehkimistä kestäviä ulkoilu- ja seikkailuvarusteita. Maa on vuoristoinen, tunnettu kauneudestaan ja toisaalta kiinnostavasta pääkaupungistaan, jossa viime vuonna järjestettiin Helsingistäkin tuttu Flow-festivaali. Joko kellot pirisevät? Tiedätkö minne olen matkalla? No Sloveniaan!

Kuulin tuosta maasta ensimmäisen kerran, kun ystäväni oli jo vuosia sitten vaihdossa Ljubljanassa ja rakastui kaupunkiin. Tottakai olin tuolloinkin kuullut maasta, mutta en tiennyt siitä yhtään mitään. Tiesin vain maan historian, Jugoslavian aikaisista, surullisista koukeroista.

Olen käynyt kaikissa Sloveniaa ympäröivissä maissa, mutta Slovenia on jostain syystä jäänyt vielä tutkimatta. Jos keräilisin maapisteitä, voisin hihkua onnestaa saadessani kohta uuden pisteen kasaan. Te tiedätte, en kerää niitä. Muuten en varmasti matkustaisi Berliiniin kerta toisensa jälkeen, se ei ole kovinkaan pistetehokasta.

The mountains are calling and I must go.

Olen silti enemmän kuin innoissani tästä matkasta. Matka on järjestetty blogimatka, osana pohjoismaista bloggaajakollektiivia, ja minut kutsuttiin mukaan neljän hengen seikkailuporukkaan. Muista matkalaisista tunnen vain yhden, hänen kanssaan olen muun muassa seikkaillut Marokossa ja jakanut siskonpedin Saharan tähtitaivaan alla.

Kuten tällaisiin pressimatkoihin kuuluu, en voi vaikuttaa ohjelmaan. Tällä kertaa tosin vaikuttaa, että lähes koko ohjelma on kuin minua varten tehty. Olen oppinut sanomaan ei muunlaisille matkoille. Mieluummin matkaan sitten itsekseni. Itse saattaisin tällä reissulla jättää jonkun museovierailun välistä, mutta kaikki muu koskenlaskusta vaellukseen ja Ljubljanan vankilahostellista leirintäalueella yöpymiseen ja vesiputouksessa uimiseen on kuin tehty minua varten.

Hieman myös jännittää. Olen jo tainnut mainita viime vuosina valloilleen päässeestä korkeanpaikankammosta? Tuosta vaivasta, josta aion päästä eroon kohtaamalla positiivivia kokemuksia korkealla. Kysehän on vain psyykkisestä jutusta. Mieli on saatava hallintaan. Onko vinkkejä? Vertaistukea?

Slovenia on tunnettu korkeuseroistaan ja odotan jo hiki otsalla, vievätkö ne meidät jonnekin kammottavalle jyrkänteelle. Mielellänikin menisin sellaiselle, jos ohjelmassa olisi vaikka riippuliitoa. Sellaisessa korkeat paikat eivät kuumota. Toivon, että vuoristossa kulkevat reitit ovat edes hieman kaltevia. Pystysuorat seinät eivät ole minua varten. Sen sijaan upeat ja vuoristoiset vaellusreitit, kuten esimerkiksi Montenegrossa, Slovakiassa ja Puolassa on täydellisiä. Jaiks, jännittää.

Slovenia on pieni maa ja meidän roadtrip vie meidät varmasti maan kauniimpiin maisemiin. Juuri sellaisille tuurkosivetisille vuoristojärville, joita me kaikki kuvissa ihaillaan. Maasta kaksi viidesosaa on metsän peitossa, mikä on enemmän kuin hyvä juttu. Sitä paitsi, juuri nyt tarvitsen metsäterapiaa enemmän kuin pitkiin aikoihin. En edes tiedä, miten selviän kaikista elämäni suurista muutoksista ja kaikista hoidettavista asioista.

Onneksi tiedän, että olen varsin hyvä huolien jättämisessä Helsinki-Vantaalle. Saman tien kun hyppään koneeseen, hyppään uuteen seikkailuun ja siitä nautin joka solulla. Nähdään pian, Slovenia!

Psssst! Seuraa meidän matkaa lähes reaaliajassa Snapchatissa (@Urbaanilaura) ja muissa some-kanavissa hashtagilla #GoSlovenia. Lupaan teille hienoja hetkiä virtuaalimatkaillen!

*Matka toteutetaan yhteistyössä Visit Slovenian ja Nordic Travelbloggers -blogikollektiivin kanssa. En vastaa matkan kuluista itse, mutta kerron tarinat puolueettomasti ja omalla tavallani. Koko matkaa voi seurata sanalla #golsovenia.

6 ajatusta aiheesta “Kuulen Slovenian kutsun”

  1. Oih, ihastuin niin Sloveniaan käydessäni siellä ensi kerran pari viikkoa sitten ja katsellut nyt kieli pitkänä sun instakuvia, ehdottomasti päästävä joskus myös Piraniin ? joka päivä käyn täällä kurkkimassa koska alkaa blogin puolella Sloveniatykitys, alkais jo 😀

  2. Mukavaa matkaa! Vinkkejä ei ole, mutta kohtahan sinä jo pääset kertomaan omasi :). Sitä odottelen innolla!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.