Kuulen Malesian kutsun

Joskus maailma päättää puolestamme asioita. Nyt se teki puolestani päätöksen seuraavan matkakohteeni suhteen. Olen kaipaillut tropiikin lämpöä, sammakoiden kurnutusta, värikkäitä perhosia, lintujen viserrysrä, kirkkaita vesiä, snorklailua ja viidakkoa. Olen ikävöinyt jopa rinkan pakkaamista, aamupalapaahtoleipiä sekä suolaisten hikipisaroiden valumista ylähuulelta aina suuhun asti.

Olin haaveillut Madagaskarista ja Väli-Amerikan maista. Samaan aikaan aloin jo tiedostaa, että ne eivät ehkä ole tähän hetkeen kaikkein parhaimmat vaihtoehdot ja olin jo pikku hiljaa alkanut miettiä myös tuttua Kaakkois-Aasian suuntaa. Kauaakaan en joutunut miettimään, kun ensimmäisen maailman ongelmani poistettiin kartalta. Seuraava matkakohteeni päätettiin minun puolestani, sillä onnetar suosi minua Matkamessujen arvonnassa. Uskokaa tai älkää, arvonnoissa voi näköjään voittaa ja MINÄ voitin!

Näin seinällä kuvan itsestäni nenäapina olallani, olkihattu päässäni ja viidakko taustalla sekä kuulin kutsun tulla noutamaan palkintoni. Häkeltyneenä marssin pienelle lavalle ja yht’äkkiä kädessäni oli Turkish Airlinesin lentoliput ihanan Istanbulin kautta Malesian Kuala Lumpuriin. Palkintoon kuuluu myös erinäistä ohjelmaa Langkawin saarella. Mieletöntä, minut viedään taas viidakkoon. Minut viedään myös snorkailemaan ja jopa herkuttelemaan. Lähden Malesiaan ja vietän siellä seuraavat syntymäpäiväni!

Olen tästä kaikesta kovin onnellinen ja fiiliksissäni. Olen selaillut Malesian tarjontaa välillä jopa aamun pikkutunneile asti. Olen jopa kaivanut esiin vanhan kunnon Lonely Planet- matkaoppaan, jonka ostin toiselle Aasian reppureissulleni jo aika monta vuotta sitten. Noissa painetuissa kirjoissa on oma fiiliksensä ja välillä niiden selailu on kovin nostalgista.

Malesia ei ole minulle uusi maa, ei ollenkaan. Olen ollut Malesiassa jo kolme kertaa, mutta olen aina jostakin syystä päätynyt maan itäosiin ja siellä sijatseville saarille. Nyt suuntana on länsi ja minulle aivan uusi alue tuossa kauniissa maassa. Langkawihan sijaitsee jo aivan Thaimaan rajalla, joten voi hyvinkin olla, että palaan myös monen vuoden jälkeen Thaimaan puolelle.

Kovin tarkkaan en aio kolmen viikon reissuani suunnitella, mutta kaikki vinkit otetaan vastaan! Vaikka nautinkin reissun etukäteisfiilistelystä ja vaihtoehtojen kartoittamisesta, haluan silti pitää reissuni jossakin määrin spontaanina. Mitäs, jos tutustunkin Malesiassa upeaan porukkaan, joka reissaa ympäriinsä pakettiautolla ja joka kutsuu minut mukaansa? Tai mitäs, jos maailman ympäri purjehtiva porukka tarjoaa minulle paikkaa veneestä siivouspalkalla seuraavaan kohteeseensa asti? Näihin tilaisuuksiin haluan voida tarttua ja spontaanilla, suunnittelemattomalla reissulla voin sen tehdä.

Spontaaniudesta huolimatta, onko teillä vinkkejä Malesiaan tai Thaimaan eteläisille saarille? Toisaalta, mikään ei estä minua suuntaamasta jopa Sumatran puolelle. Kaikki on mahdollista ja kaikki vinkit tervetulleita, sillä kuukauden päästä tämä seikkailijatar pääsee seikkailemaan!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top