Kuukauden mittainen kirjoituslukko

Olen lukossa, kirjoituslukossa. En ole avannut tietokonetta kuukauteen, vaikka levottoman mieleni perukoilla hyppelehtii toinen toistaan tärkeämpiä ja inspiroivampia juttuideoita alkuvuoden matkaltani. Kaikkea taitaa vain olla liikaa, enkä osaa päättää, mistä tätä sillisalaattia lähtisi purkamaan. Aloitan purun olotilastani, pikku hiljaa maadoittuvasta ja Suomeen henkisestikin laskeutuvasta olotilastani.

Palasin räntäsateiseen Suomeen kuukausi sitten. Vasta muutama päivä sitten purin rinkkani ja pääsin nukkumaan oikeaan sänkyyn. Oma kommuunihuoneeni oli alivuokrattuna vielä kuukauden paluuni jälkeen, palasinhan Suomeen alkuperäistä suunnitelmaa aiemmin. Koska omaa huonetta ei ollut, olin vieraana omassa kodissani ja nukuin patjalla, vierashuoneen lattialla. Olin kiertolainen, joka saapui kotiin vain nukkumaan. Omaa virallista tilaa ei ollut, omaa rauhan tyyssijaa ei ollut.

Kävin vierashuoneessa vain nukkumassa, koska kaiken hereilläoloajan käytin erään helsinkiläisen liiketilan remontointiin. Tästä liiketilasta taiottiin parissa viikossa parturi-kampaamo, minun ja yhtiökumppanini oma salonki. Kahden viikon remonttipölymaailman jälkeen oma liike, Aroha Helsinki, avasi ovensa ja tartuin saksiin ja väripensseleihin ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Niks ja naks, olinkin taas kolmen kuukauden lomailun jälkeen takaisin töissä ja tällä kertaa elämäni ensimmäisessä, omassa liikkeessä. Tuntuu todella hyvältä ja oikealta.

Viime viikolla sain myös huoneeni takaisin. Minulla oli taas turvapaikka, oma pesäkolo. Se kolo ei tosin enää tuntunut omalta, sisustus ei tuntunut oikealta. Muutin sisustusta, muokkasin huonetta tämän hetken minälle sopivammaksi. Kai minussa taas joku muuttui matkani aikana, todella hyvä niin. Usein muutos on kehitystä ja kasvua, nyt tunnen sen vahvana.

Nyt minulla on taas koti. Nyt minulla on taas työpaikka ja nyt elän taas arkea. Remonttipölyt alkavat laskeutua ja palaset alkavat taas kaikin puolin hakeutua paikoilleen. Nyt minulla on taas kirjoitusrauha ja levollisempi mieli, nyt voin uppoutua upean matkan jälkipuinteihin ja alkaa jakaa vinkkejä ja tarinoita Thaimaasta, Malesiasta ja Indonesiasta. Koitan näpytellä teille ja omaksikin ilokseni monen monta juttua ennen kuukauden päästä starttaavaa Nepalin matkaani. Kyllä, uusi lentolippu on takataskussa ja olen lähdössä viikon työmatkalle Nepaliin. Siitä lisää myöhemmin.

Hyvää pääsiäistä kaikille ja auringonpaistetta päiviinne!

Laura

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top