magnesia festivaali

Kotona Magnesia-festivaaleilla

Jokainen urbaani helsinkiläinen tuntui leijailevan kuluneena viikonloppuna Flow-festivaaleilla, mutta itse valitsin nyt toisin. Olen saanut oman festivaaliannokseni täyteen jo viime viikonlopun festaroinneista, kun imin itseeni hyvää energiaa hyvinvointifestivaali-Magnesian lämminhenkisissä uumenissa.

Lautta vie kohti Helsingin edustalla sjaitsevaa Lonnan saarta. On perjantai-ilta ja olen menossa pitkän työpäivän jälkeen sinne, minne kuvittelin meneväni jo tunteja aiemmin. Mietin vielä satamassa kelloa katsoessani, pitäisikö koko homma jättää suosiolla väliin tältä päivää. Silti, ääni sisälläni kehotti minua menemään edes hetkeksi, ja tuota ääntä pyrin kuuntelemaan. Tuo ääni tietää taatusti parhaiten.

Onneksi paperinen aikataulu kertoi illan viimeisen virallisen ohjelmanumeron olevan rentouttava sound healing eli suurta vaivannäköä ei festaroinniltani vaadittaisi. Tiedossa olisi luultavasti joko hyvät unet tai totaalinen rentoutumisen tila. Saavutin niistä lopulta molemmat, makoillessani kauniin ja tunnelmallisen tilan eturivissä, värähdellen edessäni soivien äänimaljojen tahtiin.

magnesia

Sen lisäksi, että perjantain värähtelevä äänimatka jätti ilon sydämeeni ja lempeyden kasvoilleni, sain kolmen päivän Magnesia-annokselta paljon muutakin. Ahnehdin hyvää oloa ja inspiraatiota, kuunnellen silti jälleen kerran ääntä sisälläni. Vaikka kättäni koristi kolmen päivän turkoosi ranneke, päätin usein liiankin hektisen elämäni keskellä priorisoida oman ajan ja kodin siivouksen. Tarvitsin omaa aikaa enemmän kuin mitään muuta. Tiedän, aivan järjetöntä ilahduttavana festariviikonloppuna. Toisaalta, vielä järjettömämpää olisi ollut suunnata Lonnan saarelle lauantaina väsyneenä ja suorittaen, ollen sunnuntaina kenties sitäkin väsyneempi.

magnesia festivaali

Joogasin merinäköalalla, inspiroiduin elämää ja henkistä kasvua käsittelevästä luennosta, nostin kehossa tulta tanssimalla ja sitten taas makoilin lattialla äänimaljojen soidessa, kaltaisteni joukossa.

Itsensä kuuntelu on parasta hyvinvointia. Koska jätin lauantain, kuuleman mukaan, kertakaikkisen huikean upeat karkelot välistä, nautin sunnuntain antimista lauantainkin edestä. Nautiskelin Magnesian sunnuntaitunnelmaa täysillä, suorastaan ahmien − silti suorittamatta.

Suuntasin kauniille Lonnan saarelle jo aamuvarhain ja lähdin vasta illan viimeisellä lautalla kotiin. Joogasin merinäköalalla, inspiroiduin elämää ja henkistä kasvua käsittelevästä luennosta, nostin kehossa tulta tanssimalla ja sitten taas makoilin lattialla äänimaljojen soidessa, kaltaisteni joukossa – uusien ja vanhojen tuttavuuksien ympäröimänä. Pitelin sadetta katoksen alla ja ihastelin sateessa tanssivien ihmisten iloa. Nautiskelin herkkuruokia, hymyilin sekä halailin. Halailin ennestään tuttuja ja uusia tuttavuuksia. Hymyilin lisää ja hykertelin, fiilistelin ja ihmettelin. Olin henkisesti kotona ja ah, voin niin hyvin. Magnesia teki tehtävänsä.

2018-08-13 01.41.22 1

Tiedättekö te sen tunteen, kun olette niin sanotusti kotona? Tunteen, joka tulee paikoissa ja hetkissä, kun kaikki vain loksahtaa? Lupasin itselleni huhtikuisilla Bali Spirit -festivaaleilla, että hakeudun vastaaviin tapahtumiin entistä useammin, hakeudun samaan tunteeseen entistä useammin. Hakeudun kotiin. Muistan, kuinka tuolloin Balilla kaikki tuntui niin oikealta ja nyt tunsin samoin. Tällä kertaa tunsin niin fyysisestikin lähellä kotia, Lonnan saarella Helsingissä. Kiitos siis positiivisesta värähtelystä ja kodintunteesta, Magnesia-festivaali. Otetaanhan ensi vuonna uusiksi?

2018-08-13 01.46.13 1

Muutama vinkki Magnesia-festivaaleille:

  1. Ota selvää ohjaajista ja workshopeista. Kaikkien tunnit eivät sovi kaikille, onhan kyse myös henkilökemiasta. Kaikki aiheet eivät myöskään kiinnosta kaikkia. Et varmastikaan halua päätyä kuuntelemaan pitkää luentoa aiheesta, joka ei sinua kiinnosta.
  2. Ota mukaan myös omia eväitä. Välillä tuntien välillä saattaa olla vain lyhyt aika ja ravintoloissa saattaa olla jonoa. Muista nauttia myös saarella saatavilla olevista herkuista.
  3. Ota mukaan oma joogamatto. Jos et omista omaa mattoa, paikan päältä saa myös lainattua.
  4. Jos joku työpaja on sinulle erityisen tärkeä, mene ajoissa jonottamaan. Suosituimmat työpajat saattavat täyttyä ja kaikkien mukavuuden vuoksi johonkin täytyy laittaa raja osallistujamäärässä.
  5. Valitse monenlaisia tunteja. Mene pois mukavuusalueeltasi ja yhdistele erilaisia teemoja. Harva jaksaa joogata montaa tuntia yhteen putkeen tai kuunnella luentoa luennon perään. Muista monipuolisuus ja tasapaino.

Psst! Lue myös tämä juttu Magnesiasta!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.