Kohtaamme taas, Sisilia

Sisilia, kohtaamme taas. Kohtaamme jo neljättä kertaa. Yhteensä olen viettänyt luonasi aikaa jo ainakin kuukauden päivät. Olen kierrellyt ja kaarrellut luonasi auton kyydissä ja skootterin tarakalla. Olen jopa istunut sinua ympäröivän meren syleilyssä, purjeveneen kyydissä.

Olen tallustanut antiikinaikaisten raunioidesi keskellä. Olen nähnyt mandariinipuidesi loiston ja kuullut palmujesi havinan tuulessa. Olen nähnyt turkoosin vetesi ja vedessä uiskentelevat meduusat. Myös kaupunkiesi rappioromanttisen ulkomuodon muistan, samoin luontosi karun kauneuden.

Olen jopa tehnyt töitä luonasi, hiuksia pesten ja kampaillen. Olen selvinnyt luonasi ilman, että puhumme samaa kieltä. Olen tutustunut maasi naisten kauneusrutiineihin ja oppinut, että he panostavat ulkonäköönsä jopa pesettämällä hiukset kampaajalla usean kerran viikossa. He myös pukeutuvat töihin usein tyylikkäämmin kuin monet suomalaiset suuriin juhliinkaan.

image

Olen oppinut jotain myös ruokakulttuuristasi. Opin, että aamiainen on yksinkertainen. Se on enemmän makea kuin suolainen. Opin, että pasta on usein vain alkuruoka paikallisissa kodeissa. Opin, että italialaiset äidit kokkaavat hyvin ja että kahvilaan ei mennä istumaan pitkäksi aikaa, jos nyt espresson ääreen istutaan ollenkaan.

Olen tullut tutuksi faktan kanssa, että talvella kodit luonasi eivät ole sisältä lämpimiä ja että jopa 15 asteen lämpötila voi tuntua jäätävältä sekä vaatia varustukseksi kevyen toppatakin. Toisaalta olen todennut, että kesällä tarjoat paljon aurigonpaistetta ja sinistä taivasta.

Vaikka tunnemmekin jo jonkin verran, tunnut muutaman vuoden tauon jälkeen jo kovin etäiseltä. Luulen, että suhteemme joutuu hakemaan paikkaansa uudelleen – olemmehan kasvaneet ja kehittyneet edellisestä kerrasta – etenkin minä olen.

Odotan kohtaamistamme innolla, on jo aika virkistää muistoja sekä luoda uusia muistoja. Pian, aivan pian.

image

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.