Kodillisesta talovahdiksi – muutoksia ilmassa

Olen muuttamassa. Muuttoni on hyppy välitilaan, valitsen sen nyt. Aikuisen ihmisen elämä täynnä velvollisuuksia ja vastuita sitoo ja kuormittaa joskus enemmän kuin toivoisi, siksi vapautan nyt energiaa.

Minulla on kampaamo, jota saan sisustaa ja laittaa juuri makuni mukaan. Se on paikka, jossa on kymmeniä kasveja kasteltavana ja melkein 100m2 lattiapinta-alaa siivottavana. Sen lisäksi minulla oli herttainen ja pieni talo. Pieneen taloon liittyi kuitenkin myös vastuuta nurmikonleikkuusta lumitöihin ja kaikkeen muuhun yleisylläpitoon. Lisäksi oli se yli kolmen vuoden aikana liiankin tutuksi tullut työmatka kolmella kulkuneuvolla. Tuntui, että elämä on yhtä julkisen kulkuneuvon odottelua ja rutiinia. Ei sovi minulle, liika rutiini nimittäin.

Uusi koti on väliaikainen, se on on pieni huone isossa omakotitalossa. Kalustettu huone, jonne vien lähinnä vaatteeni. Pienen taloni viherkasvit muuttavat kampaamooni, luomaan ullanlinnalaiseen keitaaseen entistäkin enemmän tropiikin tuntua. Mikä parasta, jatkossa on vain yksi huollettava tropiikki – ei kahden paikan kasveja kasteltavana.

Vuosi sitten annoin kissani uuteen, rakastavaan kotiin. Oma liikkuva elämä ei vain sovi yhteen lemmikkien kanssa. Pikku hiljaa olen vähentänyt myös tavaroitani. Olen ymmärtänyt, että aika vähällä pärjää ja osa tavaroista on helpompi myydä muuttaessa pois kuin kuljettaa aina uuteen paikkaan. Tämä on ainakin vaihtelunhaluisen ihmisen totuus.

Uuteen väliaikaistilaani kuuluu myös oman lemmikin sijasta lemmikkejä. Olen nimittäin ryhtynyt aivan nerokkaan palvelun käyttäjäksi, luotettavaksi talovahdiksi. Lemmikinhoitoa vastaan saan jatkossa majoittua ilmaiseksi milloin missäkin. Todella mielellään etsin vaikka Barcelonan ulkopuolelta talon, jossa voin vahtia taloa sekä esimerkiksi kissaa. Vaihtoehtoja on lukuisia ja palveluun rekisteröidyttyä pääsee niihin tutustumaan.

Tässä tämä välitila on tiivistettynä. Oikein tyypillistä 41-vuotiaan elämää taas kerran, mutta ainakin se tuntuu juuri nyt omalta. Kissavahtiutta ja diginomadiuden rakentamista, juuret ja suurin osa arkea silti Suomessa – ainakin siihen asti, kun tiedän paremmin, minne haluan ja haluanko.

Edellinen koti oli huvila merenrannalla, nykyinen tiny house -koti puutarhalla, seuraava pysyvämpi… Saa nähdä!

Mikä talovahti? Tutustu täällä! Ja saat käyttöösi myös koodin, jolla saat vuosijäsenyyden -12%. Rekisteröityminen on ilmaista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top