Kobba Klintar – Ahvenanmaan kesähelmi

Muistatteko, kun kävin talvella Maarianhaminan lähettyvillä sijaitsevalla pikkuruisella saarella? Sillä saarella, jossa on pitkospuita, merelle tähystelee miespatsas ja jossa on myös ikuisesti maalaava mies.

Paikan nimi on Kobba Klintar ja talvella siellä vieraillessani julistin, että haluan ehkä jo tulevana kesänä kilistellä puisella terassilla jonkun kanssa. Sen tein ja palasin Ahvenanmaan reissullani takaisin tuolle kallioiselle saarelle tutkimaan, miltä se näyttää hieman erilaisena vuodenaikana.

Talvella terassi ei ollut auki, mutta nyt oli ja kyllä se kuohuva aika maukkaasti suussa kupli auringon lämmittäessä ihoa, meren kimmeltäessä joka puolella ja laivojen lipuessa ohi. Terdellä tein siis juuri, kuten olin uhonnut ja kilistelin terassilla reissukavereideni kanssa. Kippis kesälle ja Ahvenanmaalle!

Maailman edullisin tämä Kobba Klintarin kahvila ei missään nimessä ole, mutta joissakin tilanteissa ympäristö- ja näkoalalisää voi maksaa ilomielin. Jos pihistelee budjetissa, omat eväät kannattaa oottaa mukaan saarelle; etenkin, jos aikoo viettää siellä koko päivän.

Kobba Klintarille pääsee Maarianhaminan lähettyviltä, josta voi esimerkiksi hypätä tilausveneen kyytiin. Toinen hauska vaihtoehto voisi olla melontaretki tuolle kallioselle saarelle. Näitä melontareissuja voi kysellä esimerkiksi melontaretkiä organisoivasta firmasta nimeltä SGU.

Pssst! Kobba Klintarilla sijaitsee kaunis ja pieni rakennus, jossa järjestetään muun muassa häitä – merinäköalalla!

*Olin matkalla Visit Ålandin vieraana, en vastannut kustannuksista itse.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top