Kiitos, vuosi 2017

Vuosi 2017 fyysisine ja päänsisäisine seikkailuineen on finaalia vailla valmis. Vuoteen kuului iloa ja surua. Kyyneliä ja toisaalta suuren onnen hetkiä. Eroja ja uusia kohtaamisia, muuttoja ja muutoksia. Vuosi oli levoton, täynnä etsintää. Vuosi 2017 jää mieleen vuotena, joka kasvatti ja kulutti, samaan aikaan avasi uusia ovia. Tämä mielessä vastaanotan kovin odottavaisin mielin vuoden 2018 luokseni.

Minne tie vei ja mitä maailma näytti vuonna 2017?

Intia – junalla Goalta Keralaan

Vuoden ensimmäinen ulkomaanmatka starttasi helmikuussa. Kolmisen viikkoa espanjalaisen kanssa kontrastien maassa, Intiassa, meni kuin siivillä. Tie vei Goan joogamaailmasta puumajoineen Goan rannoille ja rantakuppiloihin sekä viidakkoon vesiputouksineen. Matka jatkui junalla etelän Keralaan, jossa rantaelämän yhdistyi kaupunkiseikkailuun ja kirsikkana kakun päällä perinteiseen jokiristeilyyn.

Tanska, Kööpenhamina – Christianiaa ja Köpiksen saloja

Olin yksi vuoden 2017 momomdo ambassadoreista. Momondo kutsui lähettiläänsä luokseen keväiseen Kööpenhaminaan. Kööpenhamina näytti parhaat puolensa ja palasin Christianian tutkimusmatkalta ukulele kainalossani. Hippiparatiisi puutaloineen paljasti salaisuuksiaan ja ukulele pitää vielä joku päivä palauttaa inspiroiville omistajilleen. (Lue juttu Christianiasta täältä.)

Vuosi 2017 jää mieleen vuotena, joka kasvatti ja kulutti, samaan aikaan avasi uusia ovia.

Espanja ja Portugali – road trip karavaanaten

Oskari-matkailuauto kuului elämääni tänä vuonna harmillisen vähän. Auto oli lähes koko vuoden Espanjassa ja itse matkasin sen ja isäntänsä luokse Espanjan Galiciaan, josta huristelimme Portugaliin juhannukseksi. Upeita paikkoja, haastavia hetkiä. Tämä matka oli minun ja espanjalaisen viimeinen yhteinen matka, yhteinen seikkailumme alkoi varmemmin ja varmemmin tulla tiensä päähän. Parin viikon reissu loppui omalta osaltani ystävän häihin Barcelonassa.

Tšekki – festarielämää ja Prahaa

Blogimatka Prahaan ja Ostravaan oli huikean hauska. Nauroimme hulvattomasti hyvässä seurassa ja tutkimme Prahan hipsterimpää puolta sekä fiilistelimme festareilla.

Lappi – vaellusta ja huskyja

Ensimmäinen matkani oikeaan Lappiin toteutui viimein. Yöt teltassa ja laavussa ystäväni erämökin pihamaalla. Koirien rapsuttelua ja saamelaisuutta, mielenrauhan etsintää liian hektisellä hetkellä.

Etelä-Saksa – road trip Frankfurtista Müncheniin

Matka Lutherin reiteille Saksassa oli yllättävä, mutta positiivisesti yllättävä. Roadtrip kesäisessä Etelä-Saksassa näytti Saksanmaasta aivan uusi puolia ja uusia paikkoja. Saksa todellakin ob muutakin kuin boheemi Berliini.

Amsterdam – kanaaleiden kaupungin saloja

Matkalla Nicaraguaan ja takaisin kerkesin seikkailla Amsterdamin kaduilla tehokkaana. Vintage-kaupppja, rentoa menoa ja papukaijoja. Amsterdamin kertomuksiin palaan, kun sen aika on.

Nicaragua – paratiisisaaria ja surffiaaltoja

Sitten oli Nicaragua Maissisaarineen ja surffirantoineen. Ensimmäinen kunnollinen reppureissu, jonka tein soolona lähes kolmeen vuoteen. Nautin sooloilusta, nautin kaikesta. Nicaragua vei sydämen, kuten moni muukin trooppinen kohde. Matka oli kohokohtia toistensa jälkeen. Matka oli syvä, kaunis, koskettava ja kaikkea, mitä hyvä matka voi olla. Matka vei pään sisälle ja upeisiin maisemiin.

Saksa, Berliini – isoja päätöksiä Berliinissä

Vuoden viimeinen matkakohde oli Berliini. Berliinin ja minun suhde on alkanut hieman kuihtua, taidamme olla jossakin kohtaa seitsemän vuoden kriisiä. Berliinistä on tullut jo liiankin tuttu tai sitten minusta vähemmän urbaani kuin koskaan ennen. Silti, Berliinissä on kaikkea, vähän liikaakin jo kaikkea. Nautiskelin ja pistin nimeni asuntopapereihin. Berliinin asuntoni on myyty, jäljellä enää byrokratian rattaat.

Vuosi 2018, olen valmis seikkailuun kanssasi!

2 ajatusta aiheesta “Kiitos, vuosi 2017”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.