Kesämökkeilyä Nuuksiossa

Minulla ei ole omaa kesämökkiä. Perheellänikään ei ole sellaista. Viime viikonloppuna kaipasin kuitenkin mökin rauhaa ja luontoa siinä määrin, että päätin perustaa itselleni kesämökin ja suunnata sinne retriittiin rauhoittumaan pariksi päiväksi. Teltta toimii loistavana mökkinä.

Viime kesän tutkimusmatkoiltani tuttu Nuuksion kansallispuisto kutkutti ja sinne päätin suunnata. Kuvitella, että meillä helsinkiläisilläkin on kivenheiton päässä kaunis ja ainutlaatuinen luontoelämys. Liian harvoin tulee nautittua tästä etuoikeudesta, joka meille on suotu.

Pakkasin kamat kasaan. Teltta, ruokaa, Primus-retkikeitin, kirjoja, vaatteita ja koska makuupussini on tehnyt katoamistempun, mukaan lähti sen sijasta pussilakana (mikä oli kyllä virhe, yöllä hytisin teltassani). Tiedossa oli pari päivää täydellistä rentoutumista, omassa hyvässä seurassani – sitä olin kaivannut.

U-junalla Espoon keskukseen, josta bussi 85 kohti Nuuksion Kattilaa. Muutama muukin oli selkeästi ajatellut kanssani samaa ja bussissa oli lisäkseni muitakin rinkkaselkäisiä ulkoilmaihmisiä. Ei haitannut; metsässä on kyllä tilaa meille kaikille ja Nuuksiossa harvoin on ruuhkaksi asti samoilijoita.

Bussin kaarrettua päätepysäkille seikkailin viidakon sijasta tällä kertaa metsän läpi kohti Haukkalampea, josta tiesin löytäväni telttailualueen grillikatoksineen. Siellä uskaltaisin telttailla yksinkin, aivan keskellä metsää taas en.

Matkan varrella hätistelin yllättävän vähän hyttysiä ja paarmoja kimpustani ja välillä pysähdyin maiskuttelemaan mustikoita. Muutaman kilometrin vaelluksen jälkeen näin tutut kallioseinämät ja lammen. Olin saavuttanut määränpääni, Haukkalammen.

Täydellinen paikka retriitilleni ja kesämökilleni löytyi aivan lammen rannalta, hiljaisesta kolkasta. Teltta kasaan, riippumatto puiden väliin ja olin paratiisissa! Siitä aioin nauttia ja nautinkin. Syöksyin riippumattoon, välillä uin lammessa, luin kirjaa, kokkailin ja kuuntelin hiljaisuutta.

Om, om ja om. Kyllä metsässä mieli lepää! Onni löytyi siis tällä kertaa metsän uumenista. Menkäähän tekin metsään ja jos omaa kesämökkiä ei ole, yksinkertainen sellainen on esimerkkiäni noudattamalla mahdollista pystyttää juuri sinne, missä itse haluaa mökkeillä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top