Kesäilta Lonnan saarella

Lonnan saari on uusi ajanviettosaari, aivan Helsingin edustalla.

Välillä hämmästyn itsekin, kun löydän itseni blogimaailman kautta mtä erilaisemmista tilanteista. On uskomatonta tajuta olevansa paikoissa, joissa esittelen itseäni ja sanon ääneen: ”Moi, olen Laura ja olen matkabloggaaja. Mun blogin nimi on Urbaani viidakkoseikkailijatar”.

Jonkin aikaa sitten blogi vei minut tänä kesänä yleisölle auenneelle entiselle sotilassaarelle, Suomenlinnan kupeessa sijaitsevalle Lonnalle. Kauppatorilta lähtevässä JT-linesin laivassa saareen matkasi minun lisäkseni muutama Suomeen juuri saapunut kansainvälinen matkabloggaaja sekä muutamia kotimaisia matkabloggaajia. Nämä ulkomaalaiset matkabloggaajat ovat Suomessa #OutdoorsFinland– nimisen projektin tiimoilta. Tästä lisää myöhemmin, koska olen itsekin yksi tempaukseen osallistuvista bloggaajista.

Lonna on todella pieni saari. Saaren vetonauloja ovat sen keskellä sijaitseva kahvila ja ravintola. Tunnelmallinen ja kaunis tiilirakennus, jonka pihassa on pöytiä värikkäine tuoleineen. Noilla värikkäillä tuoleilla mekin sitten istuimme iltaa, pitkien pöytien ääressä ja jutustelimme mukavia. Herkullisia ruokia, merinäköala ja ystäviä – niistä on mukava kesäilta tehty. Myöhemmin Lonnalle aukeaa sauna ja paikka tulee olemaan aktiivinen tapahtumapaikka.

Uusi, ulkoilmassa ruokailun mahdollistava, ravintola oli enemmän kuin tervetullut kaupunkiimme. Välillä Helsingissä tuntuu erittäin haastavalta löytää ravintoloita, joissa voi nauttia kesästä ja ruoasta myös ulkona. Voin myös kuvitella paikan olevan pimenenivä syysiltoina erittäin tunnelmallinen.

Lonnan ravintola on loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat viettää aikaa poissa kaupungin hulinasta, historiallisella saarella. Se ei välttämättä ole paras vaihtoehto budjettimatkaajalle, mutta hyvää ruokaa ja kaunista sekä tunnelmallista sijaintia arvostaville sitäkin suositeltampi uusi tuttavuus ainakin kerran kesässä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top