Tallinnan Kalamajan boheemit korttelit

Kaikki tietävät Tallinnan vanhankaupungin, mutta Tallinna on paljon muutakin. Jos viihdyt myös hieman boheemimmassa ja rosoisemmassa miljöössä, Kalamajan alue on sinua varten.

Aivan vanhankaupungin kauniiden kortteleiden kupeessa sijaitseva Kalamaja on yhdistelmä tehdasmiljöötä ja puutaloaluetta. Muistan nähneeni tuon alueen herttaisine ja värikkäiden puutaloineen ensimmäisen kerran bussin ikkunasta, matkalla Pärnun seudulle kylpylään.

Kalamaja TallinnaJo tuolloin kiinnitin huomiota kotoisiin ja sympaattisiin taloihin. Taisin tuolloin ehdottaa mukana olleelle isälleni muuttoa Keski-Suomesta tallinnalaiseen puutaloon. Samapa tuo, menisinkö sukuloimaan Tallinnaan vai Keski-Suomeen. Isäni ei tosin innostunut tästä ideasta.

Kalamaja tallinnaKalamaja tallinnaKalamajaKalamaja on Tallinnan makein alue

Tämän ikkunanäkymän jälkeen kuulin Kalamajasta monesta eri tuutista. Se alue on selkeästi hip ja pop. Vasta viime kesänä suuntasin itse pienelle tutkimusmatkalle Kalamajan kiinnostaville kaduille ja sain edes pienen pintaraapaisun alueen viehätysvoimasta.

Söpöä, söpöä ja söpöä! Puutalot ovat heikkouteni ja eräästä puutalosta ulos marssi kaiken lisäksi heti alueelle saavuttuani lähes jalat altani vienyt komistus. Olin selkeästi löytänyt Tallinnan cooleimmat korttelit, kaikin puolin.

_MG_4774Kalamaja

_MG_5035_MG_5032_MG_5027_MG_5004_MG_4996Kiertelin ja kaartelin, tapani mukaan. Kävelin välillä huonon suuntavaistoni takia ympyrää, mutta jokaisen uuden kulman takaa aukeni uusi katu, jossa olisin voinut kuvitella asuvani.

Telliskiven tehdasmaisen taidealueen ympäristössä sijaitsevat kiinnostavimmat ravintolat ja muu toiminta. Itse kerkesin testata ainoastaan F-hooneen herkullisen suklaakakun. Ensi kerralla jatkan siitä, mihin nyt jäin.

Onko teillä vinkkejä Kalamajan alueelle? Ruokaa? Yöelämää? Elävää musiikkia? Taidetta?

_MG_4785_MG_4783_MG_4773_MG_4771

_MG_4996_MG_4987_MG_4986_MG_4985_MG_4781_MG_4979_MG_4978_MG_4789_MG_4788

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.