Junailua Italiassa

Juuri päättyneellä Italian reissullani istuin erinäisissä junissa todella monta tuntia. Voisin melkein kuvailla reissuani jonkinlaiseksi Pohjois-Italian pieneksi Interrailiksi. Hauska juttu tavallaan, koska en omalla reililläni päässyt koskaan Italiaan asti. Kerran olen tosin istunut läpi yön junassa aina Sisilian Palermosta Bolognaan asti.

Kiinnitin huomiota useassa eri junassa lähelläni kuherteleviin pariskuntiin. Junamatkailussa taitaa olla italialaisten mielestä jotakin erityisen romanttista tai sitten vain italialaiset ovat kovia kuhertelemaan kaikkialla. On tietysti myös mahdollista, että satuin vain saamaan junien ainoat kuhertelijat lähelleni.

Pari tuntia junassa istumista siellä, pari tuntia täällä. Hitaita ja jumittavia paikallisjunia sekä sutjakkaammin toimivia pitkän matkan junia. Milanosta Venetsian seudulle, ohi Garda-järven, ja eräänä päivänä junailin itseni jopa melkein Sveitsiin asti. Se ei tosin ei ollut yhtä nopeaa kuin olin kuvitellut.

Itse asiassa yritin päästä Sveitsiin kahtena päivänä ja silti löysin itseni läheltä maiden rajaa sijaitsevasta Tiranon kaupungista liian myöhään jatkaakseni matkaa aina Sveitsiin asti, jonne olisin taittanut matkan maisemistaan maailmanlaajuisesti tunnetulla Bernina Express -junalla. Lopulta päätin vain luovuttaa suunnitelmani kanssa siltä erää ja pysyin Italiassa. Sveitsi saa odottaa.

Vaikka istuin junissa aina takapuolen puutumiseen asti, ei maisemissa todellakaan ollut moittimista. Erityisesti mieleeni jäi reitti Milanosta Tiranoon. Suosittelen tätä junareittiä pelkästään jo maisemienkin vuoksi. Alppimaista vuoristomaisemaa, järviä ja lumihuippuisia vuoria.

Kuolasin maisemaa nenä kiinni ikkunassa ja vierustoverieni kiusaksi rullasin ikkunaa auki ja kiinni ottaakseni kuvia ja ikuistaakseni tuota mieletöntä näkymää mieleni muistikortin lisäksi kamerani muistikortille. Huikeita maisemia, joita ikävöin jo nyt.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.