Istanbul rainbow stairs

Istanbulin värikkäimmät portaat

Yksi Istanbulin kiehtovimmista nähtävyyksistä on yllättävä paikka. Kuka olisikaan uskonut, että Istanbulista mieleen jäävät värikkäät portaat?

Mietin tässä valtavassa juttutulvassani, mistä haluaisin kertoa teille seuraavaksi. Selailin tuhansia ja tuhansia kuviani ja kuvajoukousta nousivat ylitse muiden kuvat upeasta, mutta tällä hetkellä haastavassa tilantessa olevasta Istanbulista.

Olen käynyt Istanbulissa kolme kertaa. Ensimmäisellä kerralla tuo kaupunki vei jalat altani, se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Sen lisäksi, että Istanbulin kauneus vei jalat altani, löysin kaupungilla päämäärättömästi kierrellessäni (tai ehkä olin matkalla joogatunnille) myös kauneimmat koskaan näkemäni portaat.

istanbul rainbow stairs portaat

istanbul stairs rainbow

200 sateenkaaren väreillä maalattua porrasta yhdistivät Karaköyn ja Cihangirin kaupunginosat. Siellä täällä portaikon syleilyssä istui Istanbulille tyypillisesti kissoja ja portailla oli jopa kissojen ruoka- ja juomakuppeja. Istuskelin portaikossa ja annoin kameran itselaukaisimen räpsiä kuvia.

Olen löytänyt portaista ja niiden tämän hetken tilanteesta ristiriitaista tietoa. Jonkun jutun mukaan portaat on tuhottu, toisen mukaan ne maalattiin harmaiksi, mutta maalattiin takaisin väriloistoon. Tietääkö joku portaiden nykyisen tilanteen? Jos portaat ovat vielä yhtä kauniit, jollaisina itse ne näin, niitä pitkin kannattaa käpytellä edes kerran Istanbulin reissun aikana.

istanbulin värikkäät portaat

istanbul stairs


These are the most beautiful stairs in Istanbul. If you visit the city, make sure not to miss the Rainbow stairs.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top