Istanbulin kattojen yllä

Istanbul on täynnä kattoterasseja ja kukaan kaupunkiin menevä ei missään tapauksessa saa jättää kattoterassivisiittiä välistä. Näköalat kaupungin kattojen yli ovat upeat ja esimerkiksi lasillinen kuplivaa mukavalla kattoterassilla voi parhaimmillaan olla ikimuistoista.

Luitteko jo juttuni ihanista hetkistä, jossa mainitsin erään taannoin kokemani hetken? Tämä hetki sijoittui Istanbuliin ja vaikka en sen suuremmin tuohon kyseiseen hetkeen enää aiokaan toistamiseen palata, haluan nostaa esiin tuon erityisen hetken tapahtumapaikan, joka oli kattoterassi.

Tämän muita erityisemmän kattoterassin löysin aivan sattumalta. Olin jo palaamassa hostellilleni, kun aurinko alkoi laskea. Huomioni kiinnittyi oveen ja kylttiin. Katsoin ylös ja näin tilaisuuteni tulleen. Viimeinen iltani Istanbulissa, auringonlasku ja siellä se kaunis kattoterassi vain huusi nimeäni.

Kipusin portaat ylös, tilasin teen ja valloitin koko terassin. Vain minä, auringonlasku, tee ja Moleskine-muistikirjani. Näkymä merelle, Hagia Sofialle ja Siniselle moskeijalle on upea! Tästä tuli suosikkikattoterassini Istanbulissa ja sen suurempaa ruokaelämystä siellä kokematta (en tilannut ruokaa) minulle selvisi, että kysessä on italialainen ravintola nimeltään Casa Nostra.

Minä aion seuraavalla kerralla palata tuonne, kattojen ylle. Paikan omistaja on valloittava persoona, joka on selkeästi koko sydämellään toiminnassa mukana. Voisin myös veikata, että tämä charmantti herrasmies on nähnyt maailmaa. Tällaisia paikkoja minä haluan tukea! Tällaisilla paikoilla on sielukkuutta. Jos sinäkin haluat katsastaa tämän, Sultanahmetin alueella sijaitsevan paikan, ohjeet löytyvät täältä.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.