Istanbulin kissat

Istanbulin karvaiset hurmurit

Voitteko kuvitella kaupungin, jossa vilisee kissoja siellä täällä? Minun ei tarvitse sellaista enää kuvitella, olen juuri kokenut sen. Istanbul on ehkä maailman kissaystävällisin kaupunki. Kissoja on kaduilla, kaupoissa, ravintoloissa, parvekkeilla, kahviloissa, autojen päällä, katoilla ja porttikongeissa. Kissoja on kaikkialla.

Olin jo ennen reissuani kuullut, että Istanbulissa on paljon kissoja, mutta en voinut kuvitellakaan, että niitä on oikeastikin niin paljon. Ne ovat iso osa katukuvaa ja kuuluvat kaupunkiin kuin nenä päähän. Minua tämä fakta ei kissojen ystävänä haittaa ollenkaan; onhan minulla omakin kissa. Hän on muutaman vuoden ikäinen Lily-neiti, joka tosin joutuu elämään näitä Istanbulin katukissoja aika paljon rajoitetumpaa elämää kerrostalokämpässäni.

Istanbulin kissoja ruokitaan ja niiistä pidetään huolta. Niille on asetettu kaduille käymälöitä sekä ruoka- ja juomakuppeja. Kisut ovat terveen näköisiä ja ihmisrakkaita. Jotkut suorastaan kerjäävät huomiota ja eräskin yksilö mourusi jaloissani rapsuttelujen (ja kenties herkkujen) toivossa pitkän tovin. Hän sai palkaksi pitkäjänteisyydestään haluaamiaan rapsutteluja. Niin sai moni muukin söpö karvakasa, tottakai.

Vink vink! Istanbulin kissoista on tehty elokuvakin, Kedi.

Kissat Istanbulissa

kissa Istanbulkissa istanbul_MG_5839kissa istanbulistanbul cat_MG_5764_MG_5830_MG_5817_MG_5757_MG_5810_MG_5806_MG_5779_MG_5773

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.