Islanti Myvatn kylpylä

Islantilaisessa kylpylässä hemmottelussa

Islannissa on upeita ulkoilmakylpylöitä, joissa voi rentoutua henkeäsalpaavissa maisemissa.

Islanti on upea maa. Se on taianomainen ja henkeäsalpaava. Tulen ja jään maa, jossa voi bongailla jähmettyneitä trolleja ja ajaa autolla kilometri kilometrin jälkeen ilman ainuttakaan vastaantulijaa – ainkin, jos reissaa sesongin ulkopuolella.

En ole jutuissani päässyt vielä juurikaan sinne asti, mutta nyt voisi olla ainakin yhden Islanti-aiheisen jutun aika. Aloitan Islannin tarinat hemmottelusta ja rentoutumisesta. Monet tietävät Reykjavikin seudun Blue Lagoon-kylpylän, mutta harva tietää muista Islannin ihanista kylpylöistä.

Itse testasin Pohjois-Islannissa sijaitsevaa Jardbodin-kylpylää. Tämä Blue Lagoonin kaltainen ulkoilmakylpylä sijaitsee Myvatnin alueella, joka on alueenakin ehdottomasti tutustumisen arvoinen kolkka tuossa trollien luvatussa maassa.

Islanti Myvatn spaSisäänpääsymaksu on suolaiset parikymmentä euroa, mutta kyllä se oli sen väärti. Kylpylä sijaitsee korkealla vuorella, pilvien tasolla. Altaita on muutama ja näköala on upea.

Siellä sitten lilluimme, lämpimässä mineraalivedessä. Pilvet lipuivat ohitsemme, aurinko paistoi ja vuorten huiput hohtivat valkoisia lumesta. Aivan ihanaa! Erityisesti mieleeni on jäänyt kylpemisen jälkeinen, taivaallisen euforinen olo. Muistan, kuinka roadtrippimme jatkui kylpemissession jälkeen kohti Akureyrin kaupunkia ja muistan istuneeni autossa tyytyväinen hymy kasvoilla, Emilia Torrinin levyä kuunnellen.

Suosittelen tätä kylpylää lämpimästi, turistejakaan ei varmasti ole samanlaisissa massoissa, kuin tunnetummassa Blue Lagoonissa.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.