Isla de la Plata: Köyhän miehen Galapagos

Haluat matkustaa Galapagossaarille, mutta budjettisi ei anna periksi? Ei hätää, on toinenkin vaihtoehto ja paikan nimi on Isla de la Plata.

Kaikki tietävät maailmankuulut Galapagossaaret. Nuo Darwinin evoluutioteoriasta tutut saaret ovat luontomatkalijan paratiisi, mutta reissu Galapagoksen tuliperäisille saarille maksaa maltaita – siitä syystä moni reppureissaaja joutuu Ecuadorin matkallaan jättämään maan kohokohdan väliin.

Isla de la Plata, Ecuador, Urbaani viidakkoseikkailijatarItse en muutaman vuoden takaisella reissullani  jättänyt unelmakohdettani kuukauden mittaisella Ecuadorin reissulla välistä. Kävin silti tsekkaamassa myös Galapagossaaria muistuttavan vaihtoehdon, jota kuulin kutsuttavan myös köyhän miehen Galapagokseksi.

Isla de la Platan kauneutta

Isla de la Plata on saari pohjoisessa Ecuadorissa ja se on osa Manchalillan kansallispuistoa. Saarelle pääsee parhaiten venekyydillä Puerto Lopezin kylästä. Itse teimme saarelle ohjatun päiväretken, jonka faktat ovat tosin kaiken muun tietotulvan keskellä kadonneet.Isla de la Plata, Urbaani viidakkoseikkailijatarIsla de la Platalla voi nähdä joitakin Galapagoksen ihmeellisistä linnuista, merileijonia ja delfiinejä. Saaren jylhät kalliot ovat upeita ja rannat kauniita. Vihreää luontoa ja turkoosi meri ympärillä, aika täydellistä. Oikeastaan, aika täydellistä vain, jos ei olisi juuri ennen tätä köyhän miehen versiota tullut Galapagossaarilta. Täytyy sanoa, että noiden uskomattomien saarien tutkimisen jälkeen monikaan asia ei oikein tuntunut miltään hetkeen, vaikka Isla de la Plata on ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka – ainakin, jos Galapagokselle ei ole mahdollista päästä.

Ecuador 2008 338Jos päädyt matkallasi Puerto Lopeziin, suosittelen yöpymistä ihanassa Hosteria Mandalassa. Majapaikan bungalow-mökit ovat keskellä puutarhaa ja jokaiseen mökkiin mennään kukkapenkkien välistä. Aivan upea majapaikka, jonne palaisin mielelläni uudelleenkin!

PSST! Jos taas suuntaat oikeille Galapagossaarille, lukaise tämä juttu.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.