magnesia

Hyvinvointifestareiden kesä jatkuu – vuorossa Magnesia

En ole vielä edes kerennyt purkaa lähes kuukausi sitten koetun jooga- ja hyvinvointifestivaalin, Natural High Healing -festivaalin, euforisia tunnelmia, kun erilainen festivaalikesäni saa jatko-osan tänään alkavasta hyvinvointitapahtumasta, Magnesia-festivaalista.

Vuoteni festivaalit ovat tänä vuonna kaikkea muuta kuin alkoholinhuuruista bailausta; aloitinhan festivaalivuoteni jo huhtikuussa Balilla, hurmiollisilla Balin jooga-festivaaleilla eli Bali Spirit -festivaaleilla (kirjoitin aiheesta täällä).

Festarointini tapahtuu tällä kertaa aivan kotikulmilla. Voisin melkein meloa paikalle, mutta taidan hypätä Kauppatorilta lähtevään alukseen. Alus vie Suomenlinnan kupeessa sijaitsevalle, pikkuruiselle Lonnan saarelle, joka täyttyy perjantaista sunnuntaihin joogamatoista, viherjuomista ja hyvästä energiasta.

Jo kolmatta kertaa järjestettävä Magnesia-festivaali on kuulunut oman elokuuni ohjelmaan jo saman verran, näyttäytyen minulle joka kerta eri tavalla. Sama pätee matkaillessa; sama kohde ei koskaan tunnu samalta kahta kertaa, jos oma tilanne ja oma itse on muuttunut. Saa nähdä, minkä puolen itsestään Magnesia minulle tänä vuonna näyttää ja miten minä sen otan vastaan.

Tänä vuonna hyvinvointiteema tuntuu tärkeämmältä kuin pitkiin aikoihin. Oikeastaan voisi kai sanoa, että  vuosi on vaatinut haasteiden rinnalle vahvoja hyvinvointifiiliksiä ja hyvän energian äärelle hakeutumista. Aikamoisessa myllerryksessä on tullut poukkoiltua ja omassa elämässä moni asia on mennyt aivan uusiksi. Muutoksenkaipuista ja tunnehakuista luonnettani on kuunneltu ja universumi todellakin heittelee nyt luokseni juuri sitä, mitä kaipaan − välillä liiankin rankalla kädellä.

Saa nähdä, minkä puolen itsestään Magnesia minulle tänä vuonna näyttää ja miten minä sen otan vastaan.

Odotan jo innolla Lonnan saaren taikamaailman kohtaamista. Odotan ispiraatiota, liikettä, kohtaamisia ja puhdistumista. Taidan taas, jälleen kerran, ottaa teemaksi uuden alun. Eikös vuoteen voi mahtua juuri niin monta uutta vuotta ja uutta alkua uusine lupauksineen ja tavoitteineen kuin itse päättää? Suuntaan tanssimaan, joogamaan, oppimaan uutta ja nautiskelemaan, inspiroitumaan.

Kuka muu on tulossa Magnesiaan? Nykäiskää ihmeessä hihasta, jos näette tutun seikkailijattaren. Alla eräässä Magnesian työpajassa pari vuotta sitten kirjoittamani, intuitiivisen kirjoittamisen luomus.

Juuret 

Juuret tukevasti maassa, siivet selässä.

Juuret antavat turvan lentää.

Älä kontrolloi, älä pakota.

Älä estä, anna tapahtua, heittäydy.

Luota.

Uskalla.

Siivet selässä ja juuret maassa, syvällä maassa.

Kuuntele, minne juuret yrittävät kurkottaa, minne siivet lentää.

Heittäydy sen tuulen vietäväksi.

Välillä tuuli vie väärään suuntaan, mutta juuret palauttavat takaisin juuri oikeaan paikkaan.


Lukuvinkki: Lukaise myös toissa vuonna raapustamani juttu Magnesiasta, löydät sen täältä.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.