tallinna matkailuatolla

Hyvää yötä ja huomenta, Tallinna

Siitä on nyt jo yli kaksi viikkoa, kun espanjalaiseni lähti valloittamaan matkailuautollamme Eurooppaa. Matka alkoi Helsingistä, josta ajoimme yhdessä Oskarin etenkin öiseen aikaan melkoisen omaa luokkaansa olevaan Viking Linen laivaan, suuntana Tallinna.

Hymy oli molemmilla korvissa, koska unelmien matka ympäri Eurooppaa oli toteutumassa. Oma matkani ei tosin virallisesti alkanut vielä tuolloin, mutta halusin päästä mukaan Oskarin ensimmäiseen päivään suurella seikkailulla.

tallinna matkailuautolla

tallinna
Tallinnassa oli koululaisten ensimmäinen päivä. Koululaiset olivat pukeutuneet perinteisesti ja moni vei kouluun kukkia. Aika söpöä, eikös?

Onko mitään järkeä lähteä iltalaivalla Tallinnaan, nukkua yö jossakin Tallinnan Kalamajan alueen parkkipaikoista, samoilla hetki Tallinnan kaduilla, syödä aamiainen ja lähteä klo 12 laivalla takaisin kohti Helsinkiä? Järkeä omassa reissussani ei varmasti ollut, mutta pitääkö kaiken olla niin järkevää? Halusin olla matkassa mukana Oskarin suuren seikkailun ensimmäisenä päivänä ja halusin käydä toivottamassa espanjalaiselleni hyvää matkaa. Tallinnassa kerkesimme lähinnä toivottaa hyvät yöt ja huomenet, edes suurien suositusten ravintola, Sfäär, ei ollut aamiaisemme aikaan auki.

Iltalaivassa matkalla Tallinnaan joimme drinksut ja kilistelimme karavaanausreissulle sekä pyörittelimme päätä laivan yökerhossa, ihmetellen humalaista ihmisyyttä. Oma aamulaivani Eckerö Linen laivalla oli hieman rauhallisempi ja tyylikkäämpi laivakokemus. Nuokuin siistin kuppilan penkeillä, kahvia juoden ja merelle katsellen. Tuolla tavoin voisi useamminkin nuokkuilla.

Bongasin paluumatkalla laivasta myös värikkään poppoon, jonka olin aiemmin satamassa nähnyt ajavan maailman värikkäintä pakettiautoa. Jutustelin hieman tuolle saksalaiselle hippiperheelle (mies käveli paljain jaloin, kulkuset jaloissaan) ja kyselin, keitä he oikein ovat. Selvisi, että sirkusperhe matkustaa pakettiautollaan Euroopassa ja oli matkalla Suomeen opettamaan sirkusta kouluissa sekä kehitysvammaisille. Kehuin heille heidän värikästä pakettiautoaan ja kerroin käyneeni juuri saattamassa oman liikkuvan kotimme sekä espanjalaiseni maailmalle. He toivottivat hyvää matkaa.

tallinna matkailuauto

Tuosta hyvien öiden ja huomenten reissusta on nyt tosiaan melkein jo kolme viikkoa. Tänä aikana Oskari on huristellut välillä hieman mieltänsäkin osoittaen aina Ranskaan asti. Hän on melkein jo siellä, minne itse suuntaan muutaman päivän päästä.

_MG_3142

_MG_3146

tallinna
Valmiina matkaan, Oskari ja Eukka? Tästä se matka alkoi, tässä sanoimme heipat.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.