marokko hylätty kaupunki

Hylätty kaupunki Marokossa

Tiesittekö, että Marokko on loistava kohde urbaanille löytöretkeilylle? Toisaalta en käyttäisi sanaa urbaani yhdessä Marokon hiljaisten seutujen kanssa, sillä noilla paikoilla ei ole mitään tekemistä urbaaniuden kanssa.

Levoton mieleni haluaa kotimaan matkojen välissä viedä teidät nyt nojatuolimatkalle ja palata itsekin hetkeksi aivan toisenlaisiin maisemiin. Nyt palataan hetkeksi takaisin Marokkoon.

Marokon roadtripillämme ajoimme hylätyn kaupungin ohi. Olisin halunnut mennä tutkimaan tuota hylättyä kylää tai kaupunkia tarkemminkin, mutta 40 asteen lämpötilan ja aikataulun takia en mennyt ja tyydyin vain ihailemaan sitä kauempaa. En voi väittää, etteikö minua olisi myös pelottanut mennä sisään jo vuosia sitten hiljentyneisiin taloihin aivan vieraassa maassa.

Kuvitelkaa, kokonainen kaupunki on tyhjillään! Toisaalta en ihmettele syytä tuon paikan hylkäämiselle. Kaupunki sijaitsee lähellä Saharaa, Marokon eteläosassa. Lämpötila nousee välillä sietämättömiin lukemiin ja vedestä ei ole tietoakaan. Lähimpään kaupunkiin on matkaa ja hiekka pöllyää tuulimyrskyissä. Paikka on ankara ja haastava – elämä siellä ei olisi ääriolosuhteiden takia helpoimmasta päästä.

Erittäin mielenkiintoista, ehkä ensi kerralla yritän uskaltautua sisään tämän tai jonkun muun hylätyn kaupungin raunioiden sisäpuolelle. Aika valokuvauksellisia taloja ja huoneita olisi varmasti vaikka muille jakaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top