husulan vintti

Husulan vintti: Maalaisromanttinen juhlapaikka

Rakastan vanhanajan tunnelmaa ja maalaisromantiikkaa. Näin ei ole aina ollut, mutta viime aikoina olen enemmän ja enemmän alkanut fiilistellä lavatansseja, kukkamekkoja, heinäseipäitä ja vanhoja latoja. Vanhassa ajassa on jotakin käsin kosketeltavan herkkää ja tunnelmallista, kaunista historian lehtien havinaa.

Viimeisenä ExploreSuomi-kampanjan löytönä esittelemäni tunnelmallinen paikka on nimeltään Husulan vintti, johon pääsin tutustumaan jonkin aikaa sitten. Tämä vanha navetta ja rehuvintti sijaitsee Vuolenkoskella, noin 125 kilometriä Helsingistä, ja nykyään siinä toimii juhlatila.

En sisustaisi omaa kotiani maalaisromanttisesti, mutta julkisissa paikoissa ihailen tällaistakin tyyliä sitäkin useammin. Jo Husulan vintin pihapiiriin saapuessani bongasin pihalta hauskoja yksityiskohtia. Pihassa sisustuksena käytetyt vanhat rattaat tai puinen vene eivät koskaan voi olla merkkejä kolkosta paikasta.

Sisältä aukeni kaunis, vanhanajan henkeä edustava maailma. Seinillä oli vanhoja suksia ja pöydällä oli monen mummolan perukoilta löytyvä radio. Yläkerran juhlatila on avara ja katossa on parruja. Ah, ihanat kattoparrut! Pitkän pöydän ääreen voisi kattaa vaikka minkälaisia herkkuja, pöydälle kynttilöitä ja pöydän päässä oleva kakluuni tulille.

Paikkaa pyörittävä mukavanoloinen pariskunta kunnosti vanhan rakennuksen omia häitään varten ja nykyään he vuokraavat tilaa muille maalaisromanttisisten häiden ystäville sekä muihin juhlatilaisuuksiin. Itselleni tuli vaikka minkälaisia ideoita paikan käytölle joogaretriitistä elokuvafestareihin. Näissä kauniissa tiloissa voisi järjestää oikeastaan mitä vain!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.