Hostel Celica Ljubljana

Hostel Celica: Telkien takana Ljublanassa

Haluaisitko tietää, miltä tuntuu viettää yö vankilassa? Tiedän, telkien taakse pääsee aivan ilmaiseksikin, eikä sellainen varmastikaan ole kokemus, jolla ylpeillä ja jota mummona tai pappana hymyissä suin muistella. Yö telkien takana ei varmastikaan ole upea kokemus, ellei satu viettämään yötään boheemissa ljubljanalaisessa Celica-hostellissa.

Nyt ei kuitenkaan puhuta mistään aivan tavallisesta vankityrmästä tai tavallisesta vankilasta, nyt ollaan vankilaöiden glampingin eli olisiko se sitten glamjailingin äärellä. Tämä kokemus on omaehtoinen ja tästä on valmis maksamaan rahaa.

Tässä vankilassa saa liikkua vapaasti ja alueelta saa poistua aivan oman mielen mukaan. Sellin oveakaan ei tarvitse lukita, ellei halua. Se on silti suositeltavaa. Jokainen selli on kuin uniikki taideteos, jokainen selli on erilainen kuin naapurin selli. Sellit on sisustettu tyylikkäästi, mutta yksinkertaisen riisutusti.

Hostel Celica Ljubljana kokemuksia

Hostel Celica Ljubljana kokemuksia

Hostel Celica

Hostel Celica

Hostel Celica

Kyseessä on entiseen vankilaan rakennettu hostelli, Hostel Celica, joka sijaitsee Slovenian Ljubljanassa. Vankilana rakennus toimi 1800-luvun lopulta alkaen, seuraavat sata vuotta. Sen jäljeen rakennus hylättiin, pian sen valtasivat taiteilijat ja hostellina se avattiin vuonna 2003. Nyt se on tukikohta hyvän fiiliksen matkailijoille ja taiteen ystäville. Pääsin kesäkuisella *blogireissulla viettämään elämäni ensimmäisen vankilayön tässä itselleni todella kiehtovassa, boheemissa hostellissa. Juuri tällaisista, erikoisista majapaikoista tykkään!

Hostellin 20 selliä ovat kahdessa eri kerroksessa, pitkien käytävien molemmin puolin. Huoneet ovat hostellimaiseksi majoitukseksi luksusta, mutta älä odota viiden tähden hotellia. Vessat ja suihkut ovat yhteisessä käytössä, käytävillä. Alakerrassa on yleinen hengailutila, myös piha-alueella kannattaa testata ainakin riippumattoja.

Hostel Celica

Hostel Celica

Hostel Celica

Hostel Celica

Hostel Celica

Minkälainen paikka Hostel Celica on ja kenelle se sopii?

Hostel Celica sijaitsee yöelämän kannalta aitiopaikalla, rosoisessa Metelkovassa. Metelkovan alue on koristeltu graffitein ja alueella kaikki taiteellinen ja poikkitaiteellinen on mahdollista. Oman visiittini aikaan käytännössä ikkunani alapuolella vietettiin Ljubljanan Pride-juhlia. Tuolloin tarvitsin korvatulppia, vaikka onneksi villi meno hiljentyi yllättävänkin ajoissa.

Oma sellini oli kauniin yksinkertainen kulmaselli, aivan käytävän päässä. Sängyn alaosa oli punaista tiiltä ja toinen vaihtoehto sellin yöunille oli kerrossänky. Siellä sitten heiluttelin varpaita peiton alla, sellin metalliovi taustalla hohtaen. Paljon sänkyä ja pientä pöytää enempää omassa huoneessani ei juurikaan ollut, mutta en olisi muuta kaivannutkaan. Selli itsessään on jo niin kiehtova majoituksen muoto, ettei sitä tarvitse sen kummemmin tavaroilla täyttää.

Hostel Celica

Hostel Celica

Hostel Celica

Hostel Celica

Hostel Celica

Hostel Celica on melko rauhallinen hostelli. Tämä tietysti riippuu aina sen hetkisistä selliläisistä. Lähtökohtaisesti tämä hostelli sopii hyvin aikuisempaankin makuun, eikä se todellakaan ole teinien villi bilehostelli. Se toimii hyvin jopa pariskunnille. Sellin saa kokonaan itselleen, eikä tässä hostellissa nukuta vieri viereen sijoitetuissa kerrossängyissä.

Aamiainen oli tyypillinen hostelliaamiainen, ei mitään luksusta. Toisaalta, itse en koskaan oletakaan saavani hostelleista hienostoaamiaisia. Aamiaisen voi nauttia ihanassa, itämaisen fiiliksen huoneessa tai vaikka puutarhassa. Viimeistään aamiaisen jälkeen kannattaa tsekata hostellin alakerran pieni vankilanäyttely, joka valaisee hieman, missä sitä on tullutkaan yö vietettyä. Aikamoinen paikka, jolla on todella kiehtova tarina. Jos siis etsit majapaikkoja, joilla on sielua ja tarinoita kerrottavanaan, tässä valintasi Ljubljanaan.

*Olin Sloveniassa blogimatkalla, joka toteutettiin yhteistyössä Visit Slovenian ja NordicTB-blogikollektiivin kanssa. En maksanut yötä hostellissa itse, mutta mielipiteeni ovat omiani ja halusin itse kirjoittaa kyseisestä hostellista. Koko matkaa voi seurata sanoilla #ifeelslovenia ja #goslovenia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.