hortons plains

Horton’s Plains: Maailmanloppu Sri Lankalla

Moni pelkää maailmanloppua ja sen ajankohdasta on tehty lukuisia ennusteita aikojen saatossa. Lähestyy maailmaloppu tai ei, nyt voisi olla hyvä hetki muistella omaa retkeäni oikeaan maailman loppuun, Horton´s Plains -luonnonpuistoon Sri Lankalla.

Sri Lankalla tosiaankin sijaitsee paikka, jonka nimi on World’s end eli maailmanloppu. Kyseessä on Horton’s Plains -luonnonpuistossa sijaitseva, päätä huimaava kalliojyrkänne. Tämä luonnonpuisto sijaitsee yli 2000 metrin korkeudessa ja heti puistoon saavuttuamme bongasin pari sambar-hirveä. Tiesin heti, että retkestä tulee hyvä.

Parhaiten puistoon pääsee Nuwara Elian kapungista. Itse saavuin paikkaan hieman hankalampaa reittiä, Ellasta. Junareitti vuoristossa on mieletön elämys ja maisemat junan avonaisista ikkunoista tai oviaukoista ovat henkeäsalpaavat. On teeplantaaseja, vuoristoa ja laaksoja.

Matkaan kannattaa lähteä jo aikaisin aamulla, sillä silloin voi parhaiten bongailla hirvien lisäksi myös muitakin puiston valtavalla alueella eläviä elukoita, eikä kuumuus käy vielä sietämättömäksi. Eväitä ja juotavaa reilusti mukaan, sillä puiston sisäänpääsyn jälkeen ei kauppoja tai kahviloita vastaan tule. Kyseessä ei ole mikään tuotteistettu Disneyland.

_MG_8477

Horton’s Plainsin upea näköala

Näköala Horton’s plains -puiston perukoilla sijaitsevalta jyrkänteeltä on upea ja en ollut kuvitellut olevani korkeanpaikankammoinen, mutta tuossa paikassa todellakin olin. Ehkä ikä on tehnyt tepposensa ja minulle on kehittynyt tällainen ei-toivottu ominaisuus, jota vastaan aion kyllä taistella kaikin asein. En aio antaa sen hidastaa menoani.

Jyrkänteeltä avautui huikea maisema alas laaksoon ja pudotus sinne olisi ollut kohtalokas. Itse pidin kovasti kiinni reunalle rakennetusta puutasosta ja varovaisesti kurkin melkein kilometrin alempana sijaitsevaan maailmanlopun laaksoon. Nauratti ja pelotti samaan aikaan ja reissussa mukana ollut siskoni sai hyvää viihdettä laudoista kovasti kiinni pitelevästä ja kikattelevasta isosiskostaan.

Pienenä vinkkinä erittäin pienellä budjetilla matkustaville; sisäänpääsy puistoon taisi olla noin 25 dollaria ja maailmanlopun maisemaa lähes yhtä upean näköalan voi nähdä myös puiston ulkopuolelta aivan ilmaiseksi. Matka tähän paikkaan tosin kannattaa tehdä mopotaksilla esimerkiksi Ohiyasta, koska matka juna-asemalta luonnonpuistolle on pitkä.

Horton’s Plains -luonnonpuiston alue on kokonaisuudessaan kaunis kohde ja ehkä se 25 dollaria kannattaa sijoittaa tähän luonnonpuistoon tästä ilmaisesta vaihtoehdostakin huolimatta. Suositeltava päiväreissukohde kaikille Sri Lankaa tutkiville!

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top