Hiushuone dandy

Rinkka selässä Hiushuone Dandyyn

Mitä teen, kun en matkaile? Vastaus löytyy helsinkiläisen Hiushuone Dandyn seinien sisäpuolelta, parturi-kampaamon tiloista.

(EDIT 1/2019 En ole enää töissä Dandyssa. Olen nyt töissä omassa matkateemaisessa Aroha Helsingissä.)

Kerron teille jatkuvasti matkoistani ja lomaminäni seikkailuista. Voin kuitenkin paljastaa enemmän kuin itsestäänselvän salaisuuden. Jopa tämän seikkailijattaren elämä on kovin paljon muutakin kuin lomailua ja suuria seikkailuja.

Olen kaiken kaikkiaan paljastanut tähän mennessä itsestäni kovin vähän, nekin harvat ja salaperäiset paljastukset jonnekin sivulauseiden sokkeloihin ujutettuina. Salattavaa ei ole, mutta alkuunhan blogi syntyi anonyymienkin seikkailuiden ympärille. Moni myös kertoi matkablogin olevan oikea ja aito matkablogi vain, jos se käsittelee ainoastaan matkailua. Pyh, sanon minä. Blogini on juuri sellainen kuin itse sen haluan olevan.

Hiushuone Dandy on toinen kotini, arkeni tapahtumapaikka

Muutosta on ollut ilmassa jo jonkin aikaa ja olen kertonut teille viime aikoina enenevissä määrin myös pääni sisäisistä matkoista ja arjen iloista. Kuinkas moni teistä tietää, mitä teen näiden seikkailuideni ja kotihyggeilyideni välissä? Mikä onkaan se paikka, jonka oven avaan lähes yhtä usein kuin liian kivan pitsihuvilamme oven? Antakaas, kun kerron. Helsingin Ullanlinnan kotoisin paikka juuri minulle on nimeltään Hiushuone Dandy. Kuten tästäkin jo arvata saattaa, leipätyöni on parturi-kampaaja. Hiukset  tuovat siis leivän ja voinkin pöytääni. Ne samaiset karvat tuovat elämääni myös matkat ja punaviininkin.

Hiushuone dandy

Olen puuhastellut hiusten parissa hommia Helsingin ihanassa ja rennossa parturi-kampaamossamme jo seitsemän vuotta. Kyllä, levoton sieluni on edes jollakin saralla ollut paikoillaan jo harvinaisen pitkään. Onko kyse jumista vai muusta, mutta Dandyssa on hyvä olla ja värikkään kampaamon vaaleanpunaisia portaita pitkin on yllättävän hyvä tepastella vuodesta toiseen.

Kirjoittelin jossakin vaiheessa myös Hairytales-hiusblogia, mutta jostakin syystä homma ei lähtenyt intohimosta kirjoittamiseen tai ilmaisuun. Se tuntui jopa pakkopullalta. Niin mukavaa kuin hiustenlaitto voikin parhaimmillaan olla, en missään tapauksessa halua rynnätä työpäivän jälkeen kotiin kirjoittamaan vinkkejä lettikampauksen tekoon. Ymmärrätte varmaan. Matkajuttuihin uppoutuminen on sen sijaan asia erikseen, se tuo elooni mukavaa vaihtelua. Kenties voisin joku päivä vielä rustata tänne tämän rakkaan blogini riveihin edes hippusen verran lisää hius- ja kauneusasiaakin, se jää nähtäväksi. Älkää silti huoliko, matkajutut tulevat aina ja ikuisesti olemaan homman punainen, vihreä ja mustakin lanka.

Meidän hiushuoneemme on värikäs ja lämminhenkinen paikka. Se on kuin olohuone, jossa asiakkaan on helppo tepastella vaikka villasukissaan ja kahvi kourassaan istuskelemaan hiusvärit päässään sohvalle.

Kampaajan työ pakotti yrittäjyyteen

Olen aina ollut omatoiminen ja yritteliäs, joten työskentely yrittäjänä sopii minulle mainiosti. Kampaajana minut on oikeastaan jopa pakotettu omatoimiseen ammatin harjoittamiseen. Yrittäjyys mahdollistaa omiin työaikoihin ja lomiin vaikuttamisen. Olen oman itseni herra (tai siis neiti). Ainoa pomoni on pankkitili ja toisaalta myös asiakkaani. Tietysti kaipailen palkallisten lomien (kuvitella, että jotkut lomailevat ja saavat siitä palkkaakin) ja työntekijän turvan perään. En silti osaisi edes kuvitella palaavani palkkatyöhön, jossa en saisi vaikuttaa omiin asioihini. Minulle tietty vapaus on kaikki kaikessa. Haluan edes teoriassa voida heittää rinkan selkääni juuri silloin kuin itselleni parhaiten sopii tai kun sitä kaikkein kipeimmin tarvitsen. Piste.

Hiushuone Dandy

Lämminhenkinen Hiushuone Dandy

Meidän hiushuoneemme on värikäs ja lämminhenkinen paikka. Se on kuin olohuone, jossa asiakkaan on helppo tepastella vaikka villasukissaan ja kahvi kourassaan istuskelemaan hiusvärit päässään sohvalle. Pöydällä on aina tuoreita kukkia ja kahvi on herkullista. Postiluukusta tipahtaa tasaisin välein muotilehtien lisäksi matkailijoiden suosikki eli kaikille tuttu Mondo. Jostakin kumman syystä omat asiakkaani keräävät lehtihyllyltä syliinsä juurikin mainitsemiani matkailulehtiä. Kumma juttu tosiaan.

Työnteko tällaisessa olohuoneessa ja itselle kiinnostavassa ammatissa tuntuu harvoin työltä. Okei, on mieleni siltikin aika useinkin jollakin trooppisella saarella. Antakaa se anteeksi, tällainen ikuinen matkakuumeilija olen ja tulen kovista paranemisyrityksistänikin huolimatta olemaan.

Tämän hiushuoneen nurkissa olen kollegoideni mielestä liiankin monta blogijuttua rustannut.

Ihmiset pääsääntöisesti lähtevät hiustenlaiton jälkeen hymyissä suin Dandyn ovesta ulos ja esimerkiksi viime viikolla eräs nuori tyttö sanoi onnistuneen muodonmuutoksen jälkeen: ”Tää on niiiiiiin ihana, et oot ansainnut halin!”. Toisen asiakkaan kriteerit hiustenlaitolle olivat ”Tee sellaiset hiukset, joilla saa naisia!”. Ja minähän tein työtä käskettyä.

Hiushuone Dandy

Suurin osa asiakkaista on mukavia, ihania ihmisiä. On aidosti ilo nähdä ja palvella heitä; tehdä heistä kauniimpia ja komeampia! Monet asiakkaani ovat tottuneet elämäntapaani ja tietävät suuresta intohimostani matkailuun. Lähes aina jutut ajautuvat jossakin vaiheessa reissukokemuksiin ja reissuvinkkien vaihtoon. Usein minulle toivotetaan lähtiessä hyvää ja turvallista matkaa. Myös itse toivotan maailmalla usein seikkaileville asiakkailleni sellaista samanlaista.

Ansaitse elantosi tekemällä sitä, mistä nautit

On täysin mahdollista ansaita elantonsa tekemällä sitä, mistä nauttii. Samalla voikin jutella suosikkiaiheestaan salsan tai vaikka vanhan ranskalaisen musiikin rytmit taustalla soiden. Tämän hiushuoneen nurkissa olen kollegoideni mielestä liiankin monta blogijuttua rustannut (ja samalla unohtanut viikata pyykit tai pestä tiskit). Tämän kansainvälisen salongin suloisiin tiloihin on aina mukava saapua, välillä suoraan lentokentältä ja rinkka selässä. Dandyn jatkuvasti muuttuva ulkomuoto ja ikuisesti höpsö tunnelma on vailla vertaansa. Vaikka välillä kiukuttelenkin matkalevottomuuksissani naama norsun sanonko millä, Dandy on toinen kotini omassa kotikaupungissani ja hiuksilla on suuri rooli  seikkailuiden välisessä arjessani. Kyllä tämä Dandy on vaan niin Dandy, vuodesta toiseen. Nykyään jo kahdessa eri paikassa, Tarkk’ampujankadulla ja Vaasankadulla.

Kertokaa minulle, mistä teidän leipä tulee pöytään? Oletteko onnekkaita saadessanne tehdä työtä, jolla on edes itselle merkitystä?


Psst! Joko luit hiusvinkkini matkalle?

 

 

4 ajatusta aiheesta “Rinkka selässä Hiushuone Dandyyn”

  1. Minulla on pieni osa-aikatyö, tai oikeastaan monta: Uusille tutuille kerron olevani töissä autokorjaamossa ja otan sitten vastaan ne yllättyneet ”Näytät kirjastonhoitajalta!” -reaktiot. No, vaikka olenkin oppinut, miten kaunis öljynsuodatin voi olla tuhansine pienine reikineen, oikeasti vain kuuraan lattian. Lisäksi on pari pientä henkilökohtaisen avustajan hommaahommaa Sopiva yhdistelmä fyysistä ja henkistä..

    Nämä pikkuruiset eivät lomia kerrytä tai järin paljon palkkaakaan, mutta joka viikko on mukavasti arkivapaita. Niinpä voi hyppiä edes päiväretkillä. Jazzmatkablogi kuljeksii, kuuntelee, syö.

  2. Ihanaa kuulla välillä sinun arkielämästäkin! Olenkin pitkään miettinyt, että minkälaisessa ammatissa pystyy reissaamaan noin usein, kun tuntuu, että olet jatkuvasti reissun päällä. 😀 Itse olen sairaanhoitaja ja teen ainoastaan töitä kesäisin. Kolmivuorotyöstä saa tarpeeksi rahaa, jotta pystyy reissamaan loput 9kk vuodesta putkeen. Sairaanhoitajan pätkätöitä löytyy myös helposti, mikä mahdollistaa aina kesäksi suomeen uuteen työpaikkaan paluun. Olen onnellinen ammatissani ja olenkin todennut sen olevan minulle kutsumusammatti. Tämä ammatti antaa myös oivan mahdollisuuden tehdä vapaaehtoistyötä kehitysmaissa reissatessani ja olla oikeasti avuksi apua tarvitseville. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.