Suomen turismi

Hiljaisuutta Suomesta

Oravanpyörä, kiire, stressi, melu ja aikatalut. Nuo sanat pyörittävät ihmisten arkea harmittavan useassa maailman kolkassa.

Hitaasta elämästä on tullut ilmiö vastareaktioksi kaikelle sille kiireelle ja tuntuu, että ihmiset ovat enenevissä määrin kiinnostuneet taas luonnosta ja hiljaisuudesta. Tämä ei todellakaan yllätä minua, itsekin kaipaan kaiken kiireen keskellä useinkin rauhaa ja hiljentymistä.

Suomeen matkustetaan maailman toiselta puolelta asti hiljaisuuden perässä. Japanilaiset tulevat miljoonakaupungeistaan kotimaahamme kokemaan ennenkuulumatonta hiljaisuutta ja etsimään sitä kuuluisaa mielenrauhaa.

Meri, järvet, metsät. Nämä kaikki vielä maassa, jossa on asukkaita ainoastaan 17,64 jokaista neliökilometriä kohden. Esimerkiksi Japanin vastaava luku on 337. Meillä suomalaisilla on siis paljon tyhjää tilaa käytettävänämme ja hyvä niin.

Mielestäni tämän maan valttikortit matkailun suhteen eivät löydy kaupungeista, ne löytyvät luonnosta. Tämän olen kuullut monen ulkomaalaisen suusta ja näin koen itsekin. Tuo hiljaisuus ja koskemattomuus ovat syyt, miksi minä haluaisin matkustaa Suomeen, jos olisin syntynyt muualle.

Hiljaisuus on luksusta

Hakeudun usein luontoon. Mikään ei rauhoita levotonta mieltä kuin metsän tuoksu ja järvimaisema. OutdoorsFinland-retkelläkin minä ja italialainen Angela otimme hetken omaa aikaa Nastolassa, Sammalistonpolulla, ja meditoimme (tai ainakin yritimme) hetken jäkälien päällä istuen. Ainoa häiriötekijä tuossa hiljaisuuden hetkessä oli minua edelleenkin kiusaava yskä. Ärsyttävä yskä, mene jo pois.

Testasimme noiden muutamien päivien aikana myös metsäjoogaa Vierumäellä. Ihana idea, vaikka itse olisin vienyt tuon joogahetken lenkkipolun varrelta oikeasti keskelle metsää. Siellä joogahetki olisi ollut hieman intensiivisempi ja ainakin tämä joogi olisi päässyt syvemmälle joogan maailmaan.

Suomi voisi viedä tuota hiljaisuusturismia askeleen pidemmälle. Hiljaisuus ja puhdas luonto eivät ole itsestäänselviä asiota, eivät todellakaan. Miettikää nyt; joogaretriitti tai vain hiljaisuusretriitti keskellä metsää, teetä retkikeittimellä ja yöpyminen laavuissa tai teltoissa, järven rannalla.

Tuollaisen retriitin järjestin muuten itselleni Nuuksiossa jonkin aikaa sitten ja aion tehdä niin uudemmankin kerran. Suosittelen myös muille ja uskon, että järjestetyille vastaavillekin olisi runsaasti kysyntää. Jopa ilman järjestettyjä retkiä tässä maassa riittää noita hiljaisuuden pyhättöjä ja niistä voimme mekin nauttia, ihan ilmaiseksi!

* Olin OutdoorsFinland for bloggers- matkalla isännöimässä ulkomaalaisia matkabloggaajia. Matka toteutettiin yhteistyössä Visit Finlandin ja OutdoorsFinlandin kanssa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top