Hikkaduwa Sri Lanka

Hikkaduwa – Sri Lankan monipuolisin rantakohde

Sri Lanka on rantakohteiden mekka. Etsit sitten hiljaista rantaa tai bileparatiisia, löydät varmasti etsimäsi. Minulle yksi kohde on Sri Lankalla ylitse muiden, mutta se ei ollut rakkautta ensi silmäyksellä. Paikan nimi on Hikkaduwa.

Kellertävä hiekka polttelee jalkojen alla ja palmut kaartuvat postikorttimaisen kauniisti rannan päälle tasaisin väliajoin. Aallot lyövät rantaan ja vedessä pulikoi surffareita sitä täydellistä aaltoa metsästäen. Rannalla kävelee mies, hän myy kookoksia. Maa on Intian eteläpuolella sijaitseva, entiseltä nimeltään tunnettu Ceylon, nykyinen Sri Lanka.

Oma rantakohteiden suosikkini Sri Lankalla on Hikkaduwa. Hikkaduwan kilometrien pituiselta rannalta olen löytänyt sopivan tasapainon kaikkea. Se ei ollut rakkautta ensi silmäyksellä, tunteeni lämpenivät pikku hiljaa. Alkuun oikeastaan melkien inhosin paikkaa. Tai ehkä se oli vain pettymys. Oli mitä oli, tuo pettymyksen ja inhon tunne kesti vain päivän tai pari.

Sri Lanka Hikkaduwa

Sri Lanka Hikkaduwa

Sri Lanka Hikkaduwa

_MG_8558

Hikkaduwa – surffia ja löhöilyä

Kun itse saavuin Hikkaduwalle ensimmäisen kerran, olin hieman järkyttynyt. Yövyin juurikin siinä väärässä osassa rantaa ensimmäiset yöt. Rannan vilkkaimmassa osassa isot hotellit ovat vallanneet rantatontit ja tunnelma on kuin missä tahansa vilkkaassa turistikohteessa. Älä missään tapauksessa varaa majoitusta tästä osasta rantaa, jos luotat mielipiteeseeni.

Olin pettynyt Hikkaduwaan, miksi ihmeessä minulle oli suositeltu niin kaameaa paikkaa? En löytänyt letkeää rantamenoa kuin vasta poistuttuani tuolta rannan niin sanotulta massaturismialueelta. Onneksi poistuin tuosta ruuhkaisesta osasta rantaa, muuten mielipiteeni Hikkaduwasta voisi olla kovin toisenlainen.

22778001233_077177a14c_k

Sri Lanka Hikkaduwa

22777931713_5b734617b1_k

_MG_8366

_MG_8374

Olin alkuun myös järkyttynyt vilkkaan tien läheisyydestä. Hikkaduwan, kuten monen muunkin Sri Lankan rantakohteen läpi, kulkee autotie. Bussit tööttäilevät ja tie luo melusaastetta. Minun unelmieni paratiisiranta on hiljainen ja alkuun olin tästäkin syystä pettynyt Hikkaduwaan.

Hikkaduwa on sekoitus kaikkea. Sieltä voi löytää täydellisen rantafiiliksen ja sieltä käsin on helppo suunnata tutkimusmatkailemaan lähiseuduilla.

Tuo tie ei ole hiljaista nähnytkään, mutta rannalla ollessaan tien olemassaolon unohtaa täysin. Meren kohina vie liikenteen melun mennessään, eikä tiestä ole tietoakaan. Tien ainoa haittapuoli paljastuu, kun haluaa etsiä uusia kauppoja tai ravintoloita. Tuolloin joutuu usein kävelemään tietä pitkin ja kieltäytymään siellä täällä päivystävien taksimopokuskien tarjouksista: ”Ei kiitos. Ei en tarvitse kyytiä. Ei, kävelen”. Toisaalta, he tekevät vain työtään ja tuohonkin tottuu.

_MG_8726

_MG_8624

_MG_8603

Rannan eteläosa, Hikkaduwan rennoin osa

Rannan paras kohta löytyy sieltä, missä ovat surffarit. Rannalla on vieri vieressä rentoja rantaravintoloita ja majataloja. Illalla järjestetään bileitä, aika usein yhdessä baarissa kerrallaan. Jos menojalkaa vipattaa, ota selvää kyseisen päivän menomestasta. Itse tykkään nykyään lähinnä vain nauttia oluen tai pari jossakin rennossa ja tunnelmallisessa kuppilassa. Onneksi sekin onnistuu, ei Hikkaduwa ole mikään pelkkä menomesta.

Sri Lanka HIkkaduwa

Surffirannan jälkeen ranta hiljenee pikku hiljaa. Hikkaduwan pitkällä rannalla voi välillä aamulenkkeillessään kuvitella olevansa yksi rannan ainoista vieraista. Omaa rauhaa on helppo löytää. Pienenä varoituksen sarana naisille: älkää menkö yksin pimeällä samoilemaan rantaan, ainakaan humalassa. Tämä neuvo pätee tietysti aina ja kaikkialla.

Rannan niin sanotun massaturistialueen hyvä puoli on snorklailu. Muuten ranta on todella aallokkoinen, kuten sanasta surffiranta voi päätellä. Tuossa kaukaisemmassa päässä rantaa on helppo bongailla kilpikonnia, snorklaten tai rannalla istuen.

_MG_8637

Hikkaduwa on sekoitus kaikkea. Sieltä voi löytää täydellisen rantafiiliksen ja sieltä käsin on helppo suunnata tutkimusmatkailemaan lähiseuduilla. Juna-aseman lähettyviltä ja raiteiden toiselta puolelta löytää paikallisen elämän. Harva turisti on edes käynyt kylän puolella, itse suuntaan sinne aina. Vinkkinä muuten tuliaisshoppailijoille, kylän puolella kaikki on edullisempaa. Itse hurahdin Ayurvedisiin kosmetiikkatuotteisiin, niitä hamstrasin varastoon.

Hikkaduwa on minulle paikka, jonne aina palaan. Se on loistava tukikohta Sri Lankaa tutkiville reissaajille!

LUKUVINKKI: Jos olet matkaamassa Sri Lankalle, kurkkaa myös muut Sri Lankan vinkkini täältä.

Pari majoitusvinkkiä Hikkaduwalta:

Why Not Guesthouse

_MG_8631

Uudistettu majatalo aivan meren äärellä, surffilautavuokraamon yhteydessä. Why Notissa on pari huonetta ylitse muiden: lasiovellinen huone omalla parvekkeella ja puumajamainen mökki. Majatalossa on myös mahdollista majoittua kattohuoneistossa, jossa on jopa oma keittiö.

22776770094_30cc378814_k

_MG_9333

_MG_9323

Jupiter Guesthouse

hikkaduwa sri lanka

Jupiter on hauska, paikallinen herra. Hän omistaa vanhan majatalon perheensä kanssa. Paikka on sijainniltaan aitiopaikalla ja huoneet ovat edullisia ja todella yksinkertaisia. Kattohuoneistoon kuuluu iso terassi, mikä kompensoi huoneen vanhuutta ja asiaan kuuluvaa rosoa. Tässä majatalossa yövyin useamman yön ensimmäisellä Sri Lankan reissullani ja reppumatkaajalle tämä on hyvä vaihtoehto. Itselläni tällä majapaikalla on tunnearvoa. Älä odota luksusta, mutta muista tukevasi paikallisen perheen elinkeinoa.

Sri Lanka HIkkaduwa majoitus

 

7 ajatusta aiheesta “Hikkaduwa – Sri Lankan monipuolisin rantakohde”

  1. Kalevi Vanhala

    Hikkaduwa.Vuonna ? 1963 .Silloin oli Suomessa pakkasta -40 astetta.Loisto paikka,pikkuhotelli keskustassa ,koralliruttojen kohdalla. kierrettiin saari kokonaisuudessa läpikotaisin ,safarit mukaanlukien. Tutustuimme kahteen nuoreen poikaan Siriin ja Asokaan ,jotka opastivat meitä saarella ,ollessamme.

  2. No, nyt haasteeni löytää seuraavan Sri Lankan reissumme toinen rantakohde vaikeutui entisestään;) Vai että Hikkaduwa. Hmm. En ole aiemmin ollut innostunut Gallen pohjoispuolen rannoista, mutta vähitellen alan lämmetä myös Hikkaduwalle. Miten vertailisit Hikkaduwaa Mirissaan tai Unawatunaan?

  3. Huomenia Sri Lankalta. Luin juuri juttusi ja jäin miettimään mikä on se hyvä rantaosuus? Olen varaamassa alkuviikolle joltain hyvältä varpaistelurannalta majapaikkaa. Mitkä ovat koordinaatit Sri Lankan parhaalle hiekkarannalle kokemuksiesi mukaan? Olen eläkeläinen, joten se tulee huomioida 😉 Kirjoittelen omistani heti kokemusteni jälkeen sivuille http://www.appamatkustaa.fi Kiitos avusta!

    1. Moikka! Tunnen itäisen sekä eteläisen Sri Lankan melko hyvin ja voisi veikata, että esimerkiksi Udawalawe ja Mirissa ovat toimivat rantakohteet sinulle. HIkkaduwan rannan surffiosuus on itselleni mieluinen, toisin sanoen rannan eteläosa. Jos luonto kiinnostaa, Sri Lankan parhaat palat piilevät muun muassa Yalan ja Udawalawen kansallispuistoissa.

  4. Hei ! kirjoitit postaksessa että ” menin väärälle puolelle rantaa missä ei ole mitään”- tyylillä. Itse olen siis harkitsemassa lähtöä yksin srilankaan joten MIKÄ on siis se oikea puoli mihin kannaattaa mennä:D? missä on *kaikki*

    1. Moikka! Ota huomioon matkaan lähtiessä, missä osassa maata sataa ja missä ei. Hikkaduwan rannan eteläosa on nuorekkaampi ja rennompi. Pohjoinen on isoja hotelleja täynnä, massaturismia. Mirissassa on mukava meno, kunhan löytää oikeat paikat sieltäkin. Sri Lankalla on paljon turismia etenkin rantakohteissa ja ikävä kyllä, suuret massat vaikuttavat aina tunnelmaan. Kivaa reisssua!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top