Kumpula

Hetken kesti Kumpulaa

Kävelen pitkin Limingantietä. Puiset omakotitalot ja pienkerrostalot ovat suloisia, niiden pihat näyttävät onnellisten ihmisten pihoilta. Värikkäät maalipinnat taloissa ja omenapuut talojen ympäristössä luovat oivan satumaiseman ja lintukoto on valmis.

Käännyn Intiankadulle ja mietin, miten hauska sattuma onkaan, että maailmanmatkaaja on päätynyt asumaan alueelle, jossa pääsee päivittäin kävelemään pitkin Sumatrantietä ja Intiankatua. Maailma on tullut luokseni tänne Helsinkiin.

Olen vahvasti sitä mieltä, että Kumpula on Helsingin kotoisin asuinalue. Kumpulan rinnalle nostan myös Käpylän, Toukolan ja Puu-Vallilan. Puutaloalueissa on sielua, jota ei uusissa ja kolkoissa asuinaluiessa ole. Ei ainakaan vielä.

Oma piha, vaaleansininen puutalo ja yhteisöllinen miljöö. Lintujen viserrys ja puissa loikkivat oravat. Yksi pieni kauppa ja sen aurinkoinen myyjä, yksi R-kioski ja yksi kahvila. Yksi paikallinen kaljakuppila ja ah-niin-makoisat Kumpulan kyläjuhlat ja Kumpulan kylätilan karkelot. Ne kaikki jäävät nyt taakse, kun elämässäni alkaa uusi vaihe.

On aika jatkaa matkaa, muutan taas. Sanon hyvästit Kumpulalle huomenna. Kerkesin tutustua tuohon ihanaan alueeseen aivan liian vähän aikaa, mutta uudet tuulet kutsuvat. Näin on silti hyvä. Olen valmis jonkinlaiselle uudelle alulle, taas. Uudet alut puhdistavat.

Uusi alku tarkoittaa kommuunia. Se tarkoittaa myös avoliittoa ja merenrantahuvilaa. Mietin, onko tämä edes mahdollista. Miten niin upeassa talossa voi edes asua? Miten ihmeessä elämä vie minut asumaan huvilaan, jossa vaihdoin vuoden 2015 seuraavaan, täydessä hiljaisuudessa?

Alue, jonne muutan on hiljainen. Siellä ei ole yhteisöllisyyttä, rahaa ehkä sitäkin enemmän. En tiedä kuulunko tuolle alueelle, mutta kuulun tuohon taloon. Läheiseltä alueelta muutin pois muutama vuosi sitten, koska kaipasin rauhallisuuden sijasta urbaania elämää. Nyt vaihe on taas toinen ja luonto kutsuu kaupunkia enemmän.

Elämä on vaiheita ja vaiheilua. Haluan mennä vaiheiden mukana, kiinnittymättä niihin liikaa. Mikään muu ei elämässä ole varmaa kuin muutos. Nyt annan taas muutosten tuulten puhallella. Katsotaan, minne ne vievät!

Wish me luck!


I am about to move. I am moving in with my boyfriend here in Helsinki. Our new home is a commune, that is located by the sea. I feel sad to leave the area where I live now but I am very excited about the new things ahead!

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top