praha

Vinkit Prahaan: Helteinen Praha vilautti parhaita puoliaan

Mitä tehdä ja nähdä Prahassa? Lue parhaat Prahan vinkit täältä.

Tapani matkustaa on selkeästi muuttunut, jos ainoa asia, jonka yli kymmenen vuoden takaiselta Prahan matkaltani edes etäisesti muistan, on Prahan linna. Nyt kyseinen linna jäi muiden turistinähtävyyksien lisäksi vain etäältä ihmeteltyjen nähtävyyksien listalle.

Juuri päättyneellä Prahan ja Tšekkien *blogireissullamme keskityimme viiden pohjoismaisen bloggaajan kanssa lähinnä vain vähemmän tunnettuihin nähtävyyksiin ja paikallistenkin suosimiin paikkoihin. Helteinen Praha näytti meille eläväisen puolensa ja jo ensimmäisten tuntien aikana kaikki stereotypiat Tšekkien pääkaupungista oli rikottu.

Kirkko Prahassa pimeällä.
Prahan tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Vanhankaupungin aukio ja sen astrologinen kello. Massat vyöryvät tänne, mutta syystäkin.
Helteinen Praha vilautti parhaita puoliaan
Kuvittelimme Strahovin kauniin luostarin kirjaston hieman hiljaisemmaksi paikaksi. Kaunis, mutta ruuhkainen paikka. Tähän omat turistinähtäyydet taisivatkin tällä kertaa jäädä.
Helteinen Praha vilautti parhaita puoliaan
Jopa Vanhankaupungin kujilla saa olla välillä todella rauhassa, kunhan poikkeaa pääväyliltä.
Praha
Praha on kaunis, ei siitä pääse minnekään. Tämä paikka on todella vilkkaalla alueella, mutta tämäkin upea käytävä on välillä aivan hiljainen.
Helteinen Praha vilautti parhaita puoliaan
Tauon paikka, yksinäisen puun alla. Suuret massat jäivät etäämmälle, kun poikkesimme sivukujalle.

Prahan sielu on hiljaisilla sivukujilla

Sterotypia numero yksi murtui tajutessani, että Praha ei ole täynnä turisteja − ei ainakaan, jos osaa suunnata pois Kaarlensillalta ja Pyhän Vituksen katedraalilta. Vanhankaupungin alue on kaunis, mutta ruuhka-aikaan ruuhkainen. Kuten monessa paikassa, aivan pääväylien vierestä löytyy silti ne hiljaisemmat kujat. Unohda turistivirrassa vaeltelu ja valheellisesti tšekkiläisen (se on unkarilainen) leivosrullan syönti ja suuntaa sivummalle. Vaihda kaupunginosaa ja etenkin kaupunginosa numero 7 on niin sanotusti the place to be (siitä lisää myöhemmin).

Lukuvinkki Seikkailijattarissa: Minne suunnata kaupunkilomalle Euroopassa?

Helteinen Praha vilautti parhaita puoliaan
Prahan shoppailuvinkkeihin menee tsekkiläisen kenkämerkin Botas 66 -sneakerit.
Helteinen Praha vilautti parhaita puoliaan
Praha on katukatuvaltaan yhdistelmä rosoista ja kauniin huolliteltua. Helteisen Prahan matkalla on syötävä jäätelöä, ehdottomasti. Vinkki: jos on todella kuuma, syö jäätelö nopeammin kuin minä söin.
Praha hipsteri
Tästä kuppilan ja vaatekaupan yhdistelmästä kuulette vielä lisääkin. Kuvittelitko Prahasta löytyvän tällaista?

Ruokaa, juomaa ja hipsterimpää menoa Prahassa

Toinen stereotypia murtui saadessani hyvää asiakaspalvelua. Itäiseen Eurooppaan liitetään usein huono asiakaspalvelu ja olen usein itsekin samaa mieltä sen stereotypian kanssa. Silti, Prahan asiakaspalvelu on kohtalaisen hyvää (ei missään tapauksessa vedä vertoja esimerkiksi Yhdysvaltojen palvelukulttuurille), mutta en sitä huonoksikaan haukkuisi. Etenkin nuoremmat asiakaspalvelijat ovat erittäin ystävällisiä.

Helteinen Praha vilautti parhaita puoliaan
Paras näkymä Kaarlensillalle on sillan alta, sivumpaa. Unohda siis kävely ruuhkaisalla sillalla ja poikkea tämän maiseman takana olevaan konttikahvilaan, Vanhankaupungin reunalla.
Praha
Praha yllätti eläväisyydellään ja vehreydellään.
Helteinen Praha vilautti parhaita puoliaan
Erilainen lähestymistapa Prahaan, vuokraa polkuvene.
Helteinen Praha vilautti parhaita puoliaan
Herkullista ruokaa löytyy, kun osaa etsiä ja tietää parhaat paikat. Kerron teille omat vinkkini pian.
Helteinen Praha vilautti parhaita puoliaan
Rentoa kaupunkikulttuuria, skeittareita ja letkeää menoa.

Kolmas stereotypia rikkoutui herkutellessani toinen toistaan paremmissa ravintoloissa. Olin etukäteen kuullut, että Prahassa on vaikeaa löytää hyvää ruokaa. Tämä paljastui todella vääräksi uskomukseksi. Oikeastaan jokainen syömäni ateria oli herkullinen ja jopa kasvisruokaa oli erittäin mutkatonta löytää. Jaan parhaat ravintola- ja kahvilavinkkini kanssanne erillisessä jutussa, parhaat paikat vaikka oluelle löytyvät täältä.

Myös Itä-Euroopan ihmisten tyyliin liittyvät mielikuvat murtuivat. Moni liittää edelleenkin itäisempään Eurooppaan tietynlaiset kauneusihanteet ja tyylilliset yksityiskohdat. Totta ovat nekin, mutta stereotypia murtui nähdessäni Prahan hipsteriskenen olevan kovinkin laaja ja kuppiloiden henkivän Berliiniä.

Lupaan tehdä parhaani seuraavien juttujeni aikana ja jakaa teille parhaat vinkkini sekä Prahaan, Ostravan kaupungin alueelle että muutaman yleisemmän vinkin Tšekeissä matkaileville.

Praha vinkit
Prahan nykytaiteen museo on kaunis ja kiinnostava pala aivan uudenlaista Prahaa.
Helteinen Praha vilautti parhaita puoliaan
Julkinen liikenne toimii hyvin ja kaikki ovat tervetulleita raitiovaunuihinkin, näköjään. Koiria on kaupunki täynnä, mutta myös erilaisiin lemmikkeihin voi törmätä.
Praha nähtävyydet
Kiipeilevät vauvat Prahan TV-tornissa. Tornissa on myös yksi hotellihuone ja koko torni on äänestetty maailman toiseksi rumimmaksi rakennukseksi.

Lisää vinkkejä Prahaan tulossa, aivan pian

Helteinen ja eloisa Praha antoi kaikin puolin parastaan ja hitaasti aukeava kaupunki jätti päällimmäisenä ajatuksena tunteen, että haluan tietää enemmän. Nyt minulle raotettiin vain pieni pala kiinnostavaa kaupunkia, jossa pitää ehdottomasti tietää, mitä tehdä ja minne mennä.

Praha
Matkalla olivat mukana tanskalaiset Instagrammaajat Dennis (@dennisskyum), Sören (@s1000) ja norjalaiset bloggaajat Hamaca Reiseblogg -blogin Ingeborg ja Annette Travelling Munk -blogista. Mahtava poppoo, kerrassaan!

*Matka oli pressimatka, enkä vastannut matkan kuluista itse.

 

 

 

2 ajatusta aiheesta “Vinkit Prahaan: Helteinen Praha vilautti parhaita puoliaan”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top