Helsinki ilmasta

Helsinki linnun perspektiivistä katseltuna

Haluatko tietää, miltä Helsinki näyttää ilmasta käsin? Nyt sinulla on siihen mahdollisuus. Pääsin näkemään upean pääkaupunkimme helikopterista, linnun perspekstiivistä.

Tiedän, miltä Berliini näyttää ilmasta katsottuna. Berliiniin laskeuduttaessa lentokone on useammin kuin kerran kierrellyt ja kaarrellut kaupungin päällä, auringonnousun aikaan. Olen bongaillut sieltä TV-tornin ja toisen kotini kulmakuppilat, samoin kuin suosikkijärveni ja kaupungin suurimman puiston. En kuitenkaan ollut nähnyt omaa skandinaavista kotikaupunkiani, Helsinkiä, ilmasta käsin ennen viime viikkoa.Rotorway helikopterilla Helsingin ylläOsana Nordic Bloggers’ Experience- blogitapahtumaa minulle tarjoutui tilaisuus osallistua helikopteriajeluun pääkaupunkiseudun yllä. Sen enempää miettimättä tartuin tilaisuuteen ja ensimmäistä kertaa elämässäni pääsin helikopterin kyytiin.

Vähän se jännitti, mutta jännitys muuttui h-hetkellä pelkäksi iloksi ja innostuneisuudeksi. Rotorway:n sininen helikopteri nappasi porukkamme Munkkiniemen Kalastajatorpan pihalta kuuden hengen ryhmissä kyytiinsä. Kuulokkeet korville, mikrofoni suun eteen, kamera kaulaan ja menoksi.

Helsinki helikopterin kyydistäHelsinkiHelsinki ylhäältäKopteri kierteli Helsingin ja Espoon päällä. Aurinko nousi pitkän pimennon jälkeen kauniisti ja valaisi näköalamatkaamme luoden täydellisyyttä hipuvat puitteet helikopterihuristelulle. Meri oli vain puoliksi jäätynyt. Tämän vuoden talvi ei ole oikeaa talvea nähnytkään. Monin paikoin sula vesistö kimmelsi auringon hohtaessa ja nenä kiinni huuruisessa ikkunassa bongailin tuttuja kaupunginosia yläilmoista käsin.

Helikopteriajelu HelsingissäSuomenlinnaSuomenlinnaHelsinkiSuomi HelsinkiSuomenlinna, Eira, Meilahti, Kamppi ja Kallio. Löysin jopa oman kallilaisen kotitaloni pienen tiirailun jälkeen. Kaikki ne Helsingin sisäpihat, joista vain kuulee puhuttavan, mutta joiden olemassaoloa ei yleensä pääse todistamaan – ainakaan linnun perspektiivistä. Laiva lipui läpi Kustaanmiekan ja pienet saaret siellä täällä olivat saaneet lumiverhon. Näin Laajasalon saaren ja Kalasataman graffitiaidan. Lammassaari ja Kuusiluoto, molemmat omilla paikoillaan.

HelsinkiHelsinkiHelsinkiHelsinkiHelsinkiHelikopteriajelu oli hauska kokemus, jonka kokisin milloin vain uudelleen. Mukavasti hyppyyttävä huristelu ja aitiopaikka maisemien katseluun on elämys vertaansa vailla. Tuollaisena en ollut omaa kaupunkiani koskaan nähnyt, mutta nyt olen. Kaunis, meren ympäröimä Helsinki – minä kyllä tykkään sinusta!

HelsinkiHelsinkiHelsinkiHelsinkiHelsinki helikoterista Rotorway*Olin mukana Nordic Bloggers’ Experience- blogitapahtumassa, joka toteutettiin yhteistyössä Visit Finlandin, Matkamessujen ja Visit Helsingin kanssa. En vastannut kustannuksista itse.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.