Helsingin parhaat auringonlaskupaikat

Mikä on paras paikka ihailla auringonlaskua Helsingissä? Vaikka etsinkin vielä sitä kaikkein upeinta auringonlaskupaikkaa Helsingistä, paljastan teille nyt muutaman suosikkipaikkani.

Helsingin parhaat auringonlaskupaikat

1. Suomenlinna

Olisitko arvannut, että Helsingissä voi nähdä yhtä kauniita auringonlaskuja kuin tropiikin paratiiseissa konsanaan? Minä en – ainakaan ennen kuin koin sellaisen keväisessä Suomenlinnassa.

Päiväretkeni lähestyessä päätöstään ja auringon tehdessä pikku hiljaa tehdä ratkaisevia liikkeitä kohti taivaanrantaa, etsin kallioiden välistä mieleisen paikan uskomattoman upean värinäytöksen seuraamiseen. Samaan aikaan helmikuulle harvinaisen sulana liplattava meri muodosti kuvioita veden pintaan tehden siitä kaikesta entistäkin upeampaa.

Suomenlinna on ympäri vuoden loistava paikka auringonlaskun ihailuun, mutta Suomenlinnan kallioilta voi etenkin alkukeväällä ihailla, kuinka aurinko laskee suoraan mereen.

suomenlinna auringonlasku

helsingin auringonlasku suomenlinna

En edes tiennyt, että Helsingissä on rannalta käsin mahdollista nähdä auringon laskevan ulapalle, usein edessä tuntuu olevan saaria. Nyt sekin on todistettu mahdolliseksi. Helmikuisen auringon asema sai helsinkiläisen auringonlaskun maailman kauneimpien auringonlaskujen listalleni. Sinne se keltaoranssi pallo laskeutui, meren taakse. Edessä ei ollut ainuttakaan puuta tai rakennusta. Oli vain upeaakin upeampi, tulipallo, joka paineli unten maille vain siirtyäkseen valaisemaan toista puolta tästä pallostamme._MG_8218Suomenlinna

2. Lauttasaaren rannat

Läntisen Lauttasaaren rannoilla on hyvä ihastella laskevaa aurinkoa. Etsi mukava paikka vaikka rannan kalliolta, levitä viltti ja istu nauttimaan merelle laskevasta auringosta. Hetken hienouden voi maksimoida ottamalla kylmän juoman käteen, laittamalla suolaista suuhun, musiikki soimaan ja vaikka se oma kulta kainaloon.

3. Kuusiluoto

Lammassaaren vieressä sijaitseva Kuusiluoto on yksi auringonlaskupaikkasuosikeistani. Ilta-aurinko laskee Arabian talojen taakse ja kallioilla on kiva köllötellä. Laiturilla on erityisen kiva paikka ihastella ja ihmetellä, myös pieni grillipaikka löytyy. Joskus kesäisin jopa lampaat saattavat liittyä seuraksi.

Helsingin auringonlasku.

4. Suvilahti/Kalasatama

Urbaanimpi paikka auringonlaskun tarkkailuun. Potentiaalisia paikkoja löytyy täältä vaikka kuinka paljon ja aurinko laskee tehdasmaisen miljöön ja Kallion talojen taakse. Erittäin valokuvauksellinen, rosoinen ympäristö. Muista myös saunominen Sompasaunassa, siitä lisää täällä.

5. Hietaniemen ranta

Hietsussa ollessaan voi kuumana kesäpäivänä auringonlaskun aikaan pienellä mielikuvituksen käytöllä melkein kuvitella tallustelevansa vaikka jollakin Thaimaan tai Sri Lankan rannoista. Kengät käteen, paljaat jalat hiekkaan ja elämä muuttuu aika kivaksi. Aurinko ei täälläkään laske esteettömästi suoraan taivaanrantaan, mutta edes lähelle sitä. Regatta-kahvila vuokraa kajakkeja, joiden kyydillä pääsee hieman eri perspektiivistä katselemaan laskevaa aurinkoa.

6. Lapinlahden sairaala-alueen kalliot

Näiltä kallioilta näkee auringonlaskun hyvin. Rauhaa häiritsee Länsiväylän kohina, mutta äänistä häiriintyvälle etenkin kuulokkeet korvilla tämä on aika kiva paikka taivaan värinäytelmän tarkkailuun.

7. Puu-Vallilan kalliot

Mukava paikka Puu-Vallilan herttaisten talojen kattojen yllä. Aurinko piiloutuu jo aika ajoissa talojen taakse, mutta muuten kiva paikka olla ja fiilistellä auringonlaskun värjäämää taivasta.

Helsingin parhaat auringonlaskupaikat.

7. Hakaniemen ranta

Etenkin Siltasaaren pääty on loistava paikka nauttia illan rauhasta. Päädyssä on kivat kalliot ja laiturillakin on mukava istuskella. Leppoisa paikka lähellä keskustaa, jossa pääsee lähelle vettä nautiskelemaan olostaan.

8. Vartiosaari

Itä-Helsingin Vartiosaari on paitsi loistava retkikohde, myös upea paikka ihailla auringonnousua ja auringonlaskua. Hakeudu korkeimmalle kukkulalle ja nauti rauhasta. (Lisää Vartiosaaresta voit lukea täältä.) Paras tapa päästä Vartiosaareen on meloen, vaikka vuokraamalla kajakki esimerkiksi Rastilan Natura Vivasta.Helsingin auringonlasku.

9. Kajakin tai veneen kyydistä

Auringonlasku on erityisen upea, kun alla on kajakki, purjevene tai soutuvene. Vuokrafirmoja on nykyään monia ja esimerkiksi Skipperi on toimiva venevuokraamo.

Missä sinä olet ihmetellyt auringolaskua kotimaassamme? Mikä on mielestäsi Helsingin paras paikka ihastella laskevaa aurinkoa? Kerro minulle kommenteissa löytösi, haluan löytää kaupungin absoluuttisesti parhaan auringonlaskupaikan ja vinkata siitä muillekin.


♥ Haluatko lisää inspiraatiota Helsinkiin, suuntaa tänne: Kaikki vinkkini Helsinkiin

1 Comment

  1. Pingback: Suomenlinna: Helsingin paras auringonlaskupaikka — Urbaani viidakkoseikkailijatar

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate