Helsinki

Harmaantunut Helsinki

Blaah. Harmaa maa, harmaa taivas ja väritön luonto. Nuo sanat eivät kuulu yhteen tämän tropiikin lapsen kanssa. Ikävä kyllä juurikin tuollaista mustan ja valkoisen värikimaraa tämä kotimaamme eteläisen osan maisema tällä hetkellä tarjoilee meille. Voitte vain kuvitella, missä kaikkialla levoton mieleni on jälleen kerran vaellellut.

Mieleni on hetkessä elämisen yrityksistä huolimatta jossakin aivan muualla, kaukomailla. Se on paikassa, jossa palmunlehtien välistä paistaa aurinko ja jossa auringonsäteet värjäävät luonnon kaikilla vihreän sävyillä. Paikassa, jossa meren aallot lyövät vasten rantaa ja jossa hiekka lämmittää jalkapohjia. Siellä tropiikin linnut lentelevät ja perhoset istuvat värikkäiden kukkien päällä.

Mieli on myös kesäisessä Suomessa, jossa luonto on kaikkein vehreimmillään herättyään henkiin liian pitkästä horroksesta. Eläimet ovat tulleet ulos koloistaan ja jopa ihmiset ovat puhjenneet kukkaan. Toisaalta mieleni poukkoilee välillä jopa myös lumisessa maisemassa, Lapissa. Erona on maiseman väri; valkoinen on korvannut harmaan. Ne ovat kaksi aivan eri asiaa.

Onhan tässä harmaan väripaletissa oma viehätyksensä, mutta sen viehätysvoima katoaa jo viikon tai maksimissaan kahden jälkeen. Suomi on kaunis ja upea maa, mutta likaisen harmaa ei sovi kenellekään. Se ei sovi tyvikasvuna omaan päähäni tai edes parhaan ystäväni päähän, eikä se sovi Helsingin maiseman väriksikään.

Tästä harmaasta haikeudesta huolimatta yritän kovasti keskittyä positiivisempiin asioihin ja viihtyä täällä, tässä ja nyt (okei, kyllähän minä niitä lentodiilejäkin selailen aivan joka päivä). Positiivista on, että kevätlinnut ovat alkaneet laulaa lurittaa, aivan oikeasti. Ostin myös piristysruiskeeksi keltaisia kukkia. Suunta on siis oikea ja toisaalta eilenkin maailma otti harmaan verhon pois edestään ja paljasti meille auringon. Ah, aurinko. Siitä tykkään. Kyllä tämä tästä.

Onko täällä joku, joka nauttii harmaudesta muutenkin kuin vaihteluna kaikelle muulle? Ilmianna itsesi ja kerro salaisuutesi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.