gran hotel la florida

Pienissä häissä Barcelonan upeimmalla paikalla

Jos kerran tykkää jostakin kaupungista, jos se edustaa yhteistä rakkautta ja jos se on ollut aikoinaan ensimmäinen yhteinen matkakohde, miksei siellä menisi ja päräyttäisi naimisiin? Etenkin, jos siihen on mahdollisuus. Tällä kertaa kaupunkiuhri oli Katalonian eläväinen Barcelona, yksi omista suosikkikaupungeistani jo vuosien takaa. Siellä oli häät, pienet suuret häät.

Näin villisti toimi äitiyslomalla oleva kollegani ja pakkohan meidän työpoppoon oli raahata itsemme paikalle juhlistamaan kaunista ja varmasti hauskaa rakkauden juhlaa. Itse suhasin itseni noin viikko sitten Espanjan toiselta rannikolta asti Barcelonaan, vasta samana päivänä hääjuhlan kanssa tosin. Multitaskaus on aikamme pahe, siihen syyllistyin tälläkin reissulla.

Voitte vain kuvitella tunteen, kun pistää kopisevat kengät jalkoihin, punat huuliin ja juhlavetimet päälle viikon karavaanausreissun jälkeen. Voin myös paljastaa, että sattumien summana pääsin häitä edeltävän viikon aikana vain yhden ainoan kerran kunnon suihkuun. Sellaista se välillä on, vapaa ja suunnittelematon elämä nimittäin.

Barcelona Hotel Florida
Valmiina juhliin?
Barcelona Hotel Florida
Karavaanarista hienostonaiseksi tai jotakin sinne päin.

Barcelona Hotel Florida

Barcelona Hotel Florida
Tahdotko?

Morsiuspari marssi Reino Nordinin letkeän biisin saattelemana siunattavaksi, hauskan juhlapuhujan sanoja kuulemaan. Oletteko muuten kanssani samaa mieltä, että vapaamuotoisemmat hääseremoniat ovat usein paljon tunteikkaampia? Tämäkin pari oli saanut virallisen siunauksensa jo Suomessa, nyt oli toisenlaisen sinetöinnin aika. Ja voi että, kyllä meinasi roska mennä silmään yhdellä jos toisella, myös allekirjoittaneella. Ihana, kaunis rakkaus.

Hääpaikka ja hotelli näköalapaikalla Barcelonassa

Hääpaikka ei ollut mikä tahansa paikka vaan Barcelonan hulppeimmalla näköalapaikalla eli Tibidabo-vuorella sijaitseva viiden tähtösen hotelli, Gran Hotel La Florida. Itselleni kaiken maailman Gran hotellit ovat usein aika luotaantyötäviä ja usein jotenkin tylsän vanhoillisesti sisustettuja. Tämä Gran Hotel oli kuin toiselta planeetalta. Upea hotelli upealla paikalla, modernin boheemilla ja silti tyylikkäällä otteella. Tykkäsin, tykkäsin oikein kovasti.

Vaikka oma budjetti ei tällaisiin luksusmajapaikkoihin yleensä repeäkään, myöskin häävieraana ollut kollegani otti ja repäisi (kiitos hänelle). Hotellissa oli yksi huone jäljellä, se oli kaikkein suurin kattohuoneistosviitti. Kappas vain. Siellä sitten pötköttelimme yön tai ainakin muutaman tunnin siskonpedissä (öhöm, ja osa ehkä jopa lattiallakin) railakkaan juhlinnan jälkeen, aivan koko työpoppoo. Itse simahdin jo hyvissä ajoin, alla oli kuitenkin jo viikon intensiiviset seikkailut. Sitä paitsi, halusin nauttia seuraavasta aamusta hotellin upealla näköala-altaalla edes jossakin määrin hyvissä oloissa. Kankkunen ei ole sellainen olo.

En paljasta häistä sen enempää, se jääköön henkilökohtaisuuden rajan toiselle puolen. Haluan vain onnitella pariskuntaa ja kiittää kauniista juhlista, Barcelonan upeimmassa hotellissa! Nämä juhlat muistetaan.

Kurkatkaas tekin, seikkailijat ja seikkailijattaret, miltä usean reppureissaajan budjetin ulottumattomissa olevassa hotellissa näyttää. Kyllä tällaiseenkin voisi tottua, ehdottomasti. Tärkeintä on, että hinta ja laatu kohtaavat. Tässä paikassa ne kuuluvat yhteen ainakin melkein yhtä loistokkaasti kuin toisensa virallisesti saaneet ja ottaneet R ja O!

Psst! Pahoittelut, jos kuvien laatu ei yltä majapaikan ja hääparin rakkauden tavoin taivaisiin. Mukana menossa oli tällä kertaa vain puhelin, kamera on hyvä jättää välillä matkasta pois, eikä se olisi pieneen kukkalaukkuuni mahtunutkaan.

Barcelona Hotel Florida
Pistäs nyt makein ilme, jooko?
Barcelona Hotel Florida
Pöydät notkuivat ruoasta ja juomasta, etenkin juomasta.

Barcelona Hotel Florida

Barcelona Hotel Florida

Barcelona Hotel Florida

Barcelona Hotel Florida

Barcelona Hotel Florida

Barcelona Hotel Florida

näköalahotelli Barcelona

Barcelona Hotel Florida

Barcelona Hotel Florida

Barcelona Hotel Florida

Barcelona Hotel Florida

Barcelona Hotel Florida
Aamiaisen maksoin omasta pussista. Tämän setin hinta oli 18 euroa, mutta näissä maisemissa ja ainutkertaisen tilaisuuden tullen se kannatti. Hyvääkin oli! Jos hotelliin pääsee ulkopuolisena vain aamiaiselle, muistaakseni 27 euron hintainen aamiaisbuffet on varmasti sen arvoinen!
Barcelona Hotel Florida
Jalan Pieni pala paratiisia -tatuointi pääsi hetkeksi paratiisiin!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.