glamping Sahara

Glamping – majoituksen uusi trendi

Tämän päivän matkustajat haluavat entistä erikoisempia kokemuksia ja elämyksiä. Sama elämyshakuisuus pätee myös majoituksen saralla. Sitä varten syntyi luksustelttailu eli glamping.

Jos minulta kysytään matkailumaailman majoitustrendeistä, sanoisin vastaukseksi elämyksellisyyden, ainutlaatuisuuden ja persoonallisuuden. Tämän hetken matkailija ei etsi valkoista tai persoonatonta hotellihuonetta, tällä hetkellä halutaan majoittua asteen verran erikoisemmissa paikoissa. Puumajat, glamour-teltat, iglut, tiipit, kontit ja kaikenlaiset persoonallisemmat hotellit ja majapaikat ovat nyt se juttu.

Sana uniikki taitaa olla yksi lempisanoistani. Olen jopa luonut tänne blogiini oman osion uniikeille majapaikoille. Olivat uniikit majapaikat trendikkäitä tai eivät, ne ovat olleet mieleeni jo pitkään. Nykyään saatan jopa valita matkakohteen kiinnostavan majapaikan perusteella.

Yksi tämän päivän kiinnostavimmista termeistä majoituksen saralla on sana glamping.

Glamping − persoonallisempaa luksustelttailua

Ennen valitsin edullisimman vaihtoehdon, nyt kaipaan majapaikalta asteen verran enemmän. Enemmän ei tarkoita rahalla mitattavia ominaisuuksia, vaan se tarkoittaa enemmän elämyksellisyyttä. Itselleni matkailuautossa vaikka sillan alla vietetty yö on ikimuistoisempi kokemus kuin kaikkein tyypillisemmässä ketjuhotellissa, Ikea-sängyssä, vietetty yö. Tunne luksuksesta tulee elämyksestä.

Glamping

Yksi tämän päivän kiinnostavimmista termeistä majoituksen saralla on sana glamping. Toisin kuin perinteinen telttailu, pienellä luksuksella ja glamourilla höystetty telttailu tai luontomajoitus sopii moneen makuun, jopa vaativampaan makuun. Useassa osassa maailmaa on jo firmoja, jotka pystyttävät suuria ja kauniisti sisustettuja telttoja lähes minne vain, asiakkaan toiveiden mukaan. Erityisesti Australiassa tämä glamping-trendi on ottanut ilmeisenkin hyvin tuulta purjeisiinsa. Jopa Suomen Lappiin on perustettu niin sanottuja glamping-telttoja, sinne iglujen lähelle.

Vaikka rakastankin tavallista, luonnonläheistä telttailua, nautin kovasti myös pienestä luksuksesta ja visuaalisesti kauniista asioista.

Itse olen päässyt testaamaan glamping-telttoja sekä Marokossa (juttu siitä täällä) että Virossa (lue lisää täältä). Molemmissa suuriin jurttiin oli rakennettu kauniisti sisustettu huone. Viron versio oli todella luonnonmukainen, Saharan autiomaan jurtta sen sijaan oli todella moderni. Molemmat menevät helposti upeiden majapaikkojen Top 10 -listalleni.

Glamping

Glampingin monet muodot

Glamping-kategorian alle lasketaan telttojen lisäksi usein myös esimerkiksi puumajat ja muut vaihtoehtoisemmat, luonnonläheiset majapaikat. Nämähän ovat juuri niitä omia suosikkejani ja nyt koko hommalle on lanseerattu koko ajan enemmän ja enemmän tunnettu termi. Loistavaa!

Vaikka rakastankin tavallista, luonnonläheistä telttailua, nautin kovasti myös pienestä luksuksesta ja visuaalisesti kauniista asioista. Visualistin ja nautiskelijan maailmaan glamping sopii kuin nenä päähän. Vielä paremmin se sopii kaltaiselleni urbaanillle ihmiselle, joka rakastaa luontoa. Visuaalisuus on osa nautintoa ja esimerkiksi kahvi maistuu paremmalta kauniista kupista nautittuna. Kauneutta on kuksassa ja posliinikupissa, ei kertakäyttöastiassa.

Glamping

Vaikka sanotaan, että harva muistaa hyvin nukuttuja öitä, harva meistä ei muista kauniissa tai uniikissa miljöössä vietettyjä öitä, eikös vain? Elämys todellakin on nykypäivän luksus, myös majoituksen saralla. Glamping is in, glamping is the thing!

Onko sinulla kokemuksia glampingista? Onko sinulla hyviä ja uniikkeja majapaikkavinkkejä?

Pssst! Matkailuauto on parhaimmillaan täydellinen esimerkki glamping-majapaikasta, etenkin kauniisti sisustettu sellainen! Pian muuten meidänkin Oskari pääsee pieneen kasvojenkohotukseen. Haluan sisustaa sen meidän seikkailukesää varten, glamping-henkeen (jos tuo karavaanari antaa luvan).

Glamping

Kuvat: kuva 1: Instagram | www.instagram.com/happy_glamper | @emelinaah kuva2: Instagram | @happy_glamper kuva 3: @happy_glamper kuva 4: @happy_glamper


LUKUVINKKI: Lue myös muista persoonallisista majapaikoista täältä.


VINKKI: Suomessa esimerkiksi Harrinivassa voi kokeilla glampingia ja sinne pääsee majoittumaan Seikkailijattaren etukortilla etuhintaan. Tutustu etuun täällä.

18 ajatusta aiheesta “Glamping – majoituksen uusi trendi”

 1. Tämä on kyllä tosi ajankohtainen aihe ja itse komppaan kaikkea mitä kirjoitat. Majapaikan ei tarvitse olla luksus kunhan se on jollain tapaa persoonallinen ja erottuu joukosta. Kekseliäät jutut on parasta. Jossain tuollaisessa teltassa kyllä kelpaisi!

 2. Nyt olet kuumimman hotin äärellä matkailussa! Tämä on juuri sitä mitä minä matkoillani etsin. ”Tunne luksuksesta tulee elämyksestä”.

  Usein kyllä glampingin puuttuessa joudun turvautumaan hotelleihin, mutta silloinkin tähditys ei takaa elämystä. Ketjuhotelleja kartan, haluan että saan jokaisesta majapaikastani mukaani elämyksen.

  Yksi mahtavimmista elämyksistäni oli juuri matkailuautossa Norjassa vietetty yö. Illalla paistattelimme päivää auton kylkeä vasten istuen ja kaunista maisemaa ihaillen. (samalla nautimme loistavaa riistäillallista ja hyvää punaviiniä) En ehkä ikinä unohda sitä tunnetta kun aurinko lämmitti ja missään ei ollut ristin sielua. Oli vain luonto ja me. Kuvia juuri tuosta yöpymispaikasta on täällä https://johannasuomela.com/2016/05/21/10-syyta-vuokrata-matkailuauto/

 3. Itse kanssa ehdottomasti valitsen mieluummin erikoisia majapaikkoja kuin steriilejä tylsiä Hiltoneita. Ja kohteenkin voisin valita uniikin majoituksen mukaan. Glamping on tosiaan aika suosittua täällä Ausseissa. Kovasti kiinnostaisi käydä kokeilemassa, ja oon Melbournen vaihtoehtoja selaillut läpi. Se on vaan niinkin suosittua, että yö tuommoisessa teltassa kustantaa helposti ainakin parisataa euroinakin. Se on miusta vähän liikaa, kun samalla hinnalla saa jo kunnon luksushuoneen omalla poreammeella. Silti, pitää joku kerta käydä.
  Glampingiä kyllä kokeiltiin häämatkalla Intiassa. Se oli kaikkea muuta kuin mukava kokemus, miulla on blogissa siitä postaus. Mutta näitähän sattuu Intiassa, silti oon edelleen innostunut glampingistä 🙂

 4. Normaali telttailu ei minua hirveesti kiinnosta, mutta glampingistä olen haaveillut jo pitkään. Ja tämä juttu vain lisäsi kiinnostusta kokeilla sitä! 🙂

 5. Wau, tällainen kiinnostaa! Naurattaa glamping-sana. Mullekin tuli mieleen ne Afrikan safariteltat, vaikken ole niissä ikinä päässyt käymään. Haaveillut kyllä olen. Laitan tämän ehdottomasti vaihtoehtona korvan taakse tulevia matkoja suunnitellessani.

 6. Enpä ole aikaisemmin moisesta kuullut, mutta kuulostaa mahtavalta. Usein pelkkä telttailu on ainakin minulle liian ankeaa, mutta glampingia voisin todellakin kokeilla! Toivottavasti pääsisin tuota testamaan. 🙂

 7. Näissä minäkin viihtyisin. Telttailu tuo minulle muuten aina mieleen vanhat suomalaiset murhat: Tulilahden ja Bodomin, sekä lapsuuden tuskaisen kuumat yöt keskellä muurahaisten reittiä. Tai sitten satoi. Ja oli hämähäkkejä. En ole tosiaan teltassa ollut sitten kultaisen 80-luvun.

 8. Enpä tuntenut käsitettä, eli sikäli sivistävää 🙂 Olisikohan tuo Afrikan lodgejen safariteltat, joissa on ihan normaalit fasiliteetit, kylpyhuoneet ja wc:t ja sähköt, mutta sitten katto ja seinät telttakangasta tätä kategoriaa. Jos, niin Afrikan verran on niistä kokemusta. Niin ja Wadi Rumista Jordaniassa, mutta siihen telttamajoitukseen ei ehkä kuitenkaan ainakaan sana glamour ihan istunut, vaikka oli siinäkin pieni yhdistetty kylpyhuone/wc ja yksi arviolta 15 watin lamppu 🙂

 9. Ei ole tullut testattua kyllä. Minulla on telttailusta niin jäätäviä kokemuksia, että minua ei ihan heti saisi lähtemään telttailumeininkeihin nykyään. Tällaista hiukan hienompaa versiota voisin tosin vaikka kokeillakin. Laita sitten heti kuvia teidän autosta, kun saat sen sisustettua :)! Olkoon edessä ihana seikkailukesä.

 10. Telttailu ei ole minun juttuni, mutta glamping voisi olla. En ole koskaan kokeillut, mutta näen jo itseni jollain safarilla luksus teltassa, nauttimassa vielä pienen yömyssyn auringon jo laskettua ja savannin äänien kaikuessa sisään telttaan. Näen myös itseni vinkumassa, kun ei ole kunnon vessaa/suihkua/liikaa muurahaisia/kuuma tai kylmä jne… : D

 11. Jaa, mä en tiennytkään olevani trendipelle, kun nukuin puoli yötä makuupussissa Ikaalisten huoltsikan pihamaalla. Minulle glampingiä olisi pääsy ihan oikeaan IKEA-vuoteeseen. Useimmiten näiden elämysten hintalaput ovat minulle aivan liian korkeita. Toivottavasti autiotuvissa saa jatkossakin yöpyä maksutta.

  1. Urbaanilaura

   Telttailu on oma juttunsa ja mahtavaa (sekä ilmaista) se onkin. Näissä glamping-kokemuksissa on ehkä juttuna se helppous. Mpni haluaa lomallaan helppoutta, mutta haluaisi silti olla lähellä luontoa. Trendipelleilyä tai ei, hauskaa hommaa tämä hieman erilainenkin telttailu on! 🙂 Ja juu, autiotupien ilmaisuus on aivan mieletön juttu, josta ei saa koskaan luopua. Olemme aika onnekkaita, et meillä on täällä tuollainen mahdollisuus.

 12. Mielenkiintoista tosiaan! Tällainen glamping -majoitus voisi olla sopiva minullekin, koska pidän luonnosta, mutta en ole siltikään kovin erähenkinen. Budjetti nyt tosin ehkä on rajoitteena.

  1. Urbaanilaura

   Suuri osa tällaisista majapaikoista on aivan kohtuuhintaisia, luulisin. Omien kokemuksieni mukaan jurtat ovat olleet jopa edullisempia kuin kivat hotellit. Esimerkiksi Airbnb:n kautta voi löytää vaikka mitä!

 13. Tämä kiinnostaa! Matkamessuilla pääsi käymään glamping teltassa, jonka majoitus oli hyvinkin Lappi-tyylinen porontaljoineen. Hinta vain oli useita satasia, jopa tuhansia euroja, koska teltta pystytetään juuri sinne mihin asiakas haluaa ja henkilökunta tulee matkassa.
  Uniikit kohteet on kyllä hauskoja. Airbnb:ssä olen nähnyt myös puumaja-majoituksia!

  1. Urbaanilaura

   Airbnb:stä on helpompi löytää uniikkeja majapaikkoja. Hotellilistaukset usein nostavat esiin ne tyypillisimmät vaihtoehdot. Tuo Lapin glamping-paikka näytti messuilla nopeasti tsekattuna upealta, tosin ei omaankaan budjettiin sopiva. Onneksi edullisempiakin vaihtoehtoja on! 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.