Helsinki

Galician sympaattiset kalastajakylät

Espanjan Galicia on koti sadoille pienille kalastajakylille. Kylät ovat toinen toistaan värikkäämpiä ja söpömpiä, meri ympäröi niistä jokaista.

Pienessä kalastajakylässä, Espanjan Galiciassa, on kapeita kujia ja värikkäitä rakennuksia. Kujat ovat puhtaita ja siistejä. Kujat johtavat pienen kukkulan päälle, sen yläpäässä näkyy kirkko. Kirkon pihalla leikkii joukko lapsia, muuten koko kylä tuntuu uinuvan vielä talviuntaan. Ehkä se hiljalleen herää taas eloon kesää kohti, vaikka tykkään sen pysähtyneestäkin tunnelmasta.

Talot ovat kapeita ja jokainen niistä on täysin omanlaisensa. Talojen pihamailla kasvaa kukkia ja sitruunapuita. Meri näkyy aina silloin tällöin talojen välistä, vaikka samoilenkin kylän sisäosissa. Kauneimpia taloja ovat ne, joiden yksi sivu on tehty näkinkengistä. Simpukkataloja en ole nähnyt missään muualla maailmassa.

Corrubedo, Galicia

Corrubedo, Galicia

Corrubedo, Galicia

Corrubedo, Galicia

Galician kalastajakylien kaunein

Kuten kaikkiin Galician kalastajakyliin, myös tähän kuuluu olennaisena osana ranta. Atlantin aallot pauhaavat välillä kovastikin hiekalle ja kalliolle. Mieleeni tulee Etelä-Englanti, vaikken päiväunieni ulkopuolella olekaan käynyt Briteissä Lontoota etelämpänä.

Tämä kyseinen kalastajakylä on nimeltään Corrubedo ja siitä tuli Galician matkani aikana suosikkikalastajakyläni koko maailmassa. Vaikka Galicia onkin täynnä vieri vieressä sijaitsevia kalastajakyliä, jokin Corrubedossa vetosi minuun nyt muita enemmän. Johtuneeko siitä, että vietimme siellä paljonkin aikaa? Corrubedo sattuu sijaitsemaan noin 15 minuutin automatkan päässä poikaystäväni kotoa. Se on muuten myös loistava tukikohta kaikille Galician tutkijoille, etenkin autoileville sellaisille.

Välillä samoilimme Corrubedon pienillä kujilla ja sateisina päivinä (joita nyt ikävä kyllä oli muutama) istuskellen muun muassa viihtyisässä ravintolassa, Benboassa. Galician ruokapaikoista ja herkuista aion muuten kirjoittaa teille vielä omankin juttunsa, nam. Sen verran sanon jo nyt, että kaiken kaikkiaan Galicia on edullinen ja esimerkiksi meidän porukan kaksi olutta ja lasi viiniä maksoivat Benboassa ilmaisine tapaksineen yhteensä 6,20 euroa.

Corrubedo, Galicia

Corrubedo, Galicia

Corrubedo, Galicia

Corrubedo, Galicia

Corrubedo, Galicia

Kiteyttääkseni ajatuksiani Galiciasta, mikään Galician matka ei ole täydellinen ilman seikkailuja merellä, ilman luonnossa liikkumista tai ilman kalastajakyliä. Jos suunnittelet matkaa Galiciaan, tässä on sinun pyhä kolminaisuutesi: meri rantoineen, kalastajakylät ja vehreä luonto. Kaunista, eikös vain?

Oletko sinä ollut Galiciassa? Haluaisitko kenties mennä?

Corrubedo, Galicia

Corrubedo, Galicia

Corrubedo, Galicia

galicia kalastajakylät

Corrubedo, Galicia

Corrubedo, Galicia

Corrubedo, Galicia

Corrubedo, Galicia

galician kalastajakylät

Corrubedo, Galicia

LUKUVINKKI: Galician Corrubedo 

8 ajatusta aiheesta “Galician sympaattiset kalastajakylät”

 1. Minäkin meni heti kurkkaamaan karttaa, en toki sitä, missä Galiacia on, vaan sitä, missä päin Galiciaa on Corrubedo. Ja juu, aika läheltä ajeltiin viime syksynä. Minun mieleeni kaikkein erityisimpänä kalastajakylänä jäi taas Combarro. On pitänyt kirjoittaakin siitä, mutten ole vielä ehtinyt. Galicia on ihana, mutta vielä enemmän ihastuin Asturiasiin. Luulen, että olisi pitänyt koluta läpi Galician pohjoisrannikko, mm. Playa de las Catedrales, josta olen nähnyt upeita kuvia.

 2. Ai no haluaisinko mennä? Haluaisin!! Ihanan näköistä, juuri tällaisista paikoista minä pidän. Ei tungosta ja vaikuttaa muutenkin todella kauniilta paikalta. Ei hullummat maisemat anoppilasi kulmilla 😉 Meidän piti moneen kertaan matkustaa Galiciaan kun oltiin pidempään Bilbaossa, mutta päädyimme pidemmälle reissulle Ranskan puolelle. Todennäköisesti uusi Bilbaon pidempi reissu on tulossa jossain vaiheessa jos työkuviot säilyvät ennallaan, joten sitten noille suunnille reissuun. Galicia kiinnostaa ehdottomasti!

 3. Nyt on nolona pakko myöntää, että piti kartasta katsoa missä päin Espanjaa Galicia oikeasti on 😛 Alueesta olen toki joskus kuullut.
  Kuvien perusteella näyttää ihanan rauhalliselta, ainakin vielä ennen kesää. Tuonne voisi joskus vaikka lähteäkin.

 4. Missä kuva simpukkatalosta?? 🙂 Ja todellakin haluan mennä Galiciaan, ja itse asiassa siitä on ollut puhetta yhden täkäläisen matkabloggaajaryhmän kanssa. Katsotaan, milloin sitä sinne ehtisi!

  1. Urbaanilaura

   Kiva kuulla, että pystyin inspiroimaan. Galicia on tosiaan monelle tuntematon paikka, johon kannattaa ehdottomasti tutustua! 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top