galician rannat

Galician koskemattomat hiekkarannat

Miltä tuntuu painaa paljaat varpaat meren aaltojen kostuttamaan hiekkaan Atlantin rannalla, Galiciassa? Hiekkaan, jonka pintaan jätät oman jalkapohjasi jäljen, oman rantakävelysi tarinan? Hiekkaan, joka on kuin tyhjä canvas, johon kukaan muu ei ole hetkeen koskenut?

Kävelen rannan päästä päähän, välillä piirtelen hiekkaan. Hiekka on kuin oma taideteokseni. Lähellä rantaviivaa painuneet jalanjälkeni huuhtoutuvat hetkessä aaltojen mukana, tehden hiekasta taas luonnollisen ja koskemattoman.

galician rannat

galician rannat

Meri on villi, se on kylmäkin. Atlantti pauhuaa ja uiskentelu sen paihuissa on kesälläkin kylmää hommaa. Surffaukseen rannat soveltuvat enemmän kuin hyvin, eikä aalloilla ole ruuhkaa. Surffiaaltoja on monessa paikassa, ne pitää vain tietää. Kysymällä löytää aina parhaat paikat, aivan kaikkialla. Kysymällä löytää myös hiljaisemmat poukamat, niitäkin on.

Galician koskemattomat rannat

Espanjan Galicia pitkine ja tuotteistamattomine rantoineen edustaa minulle aitoutta ja koskemattomuutta, myös rauhaa ja luontoa. Galicialla on yhteensä noin 1500 kilometriä rantaviivaa ja tuohon määrään mahtuu kilometri toisensa jälkeen koskemattomia hiekkarantoja. Rannoilla ei ole vieri viereen aseteltuja rantatuoleja, eikä kaupustelijoista olla kuultukaan.

galician rannat

Galician rantojen kauneus lumoaa. Siinä on jotakin todella aitoa ja ajatonta. Kävely rannalla on taianomaista, kuin unta. Onnekas voi jopa bongata meressä hyppelehtivän delfiiniparven. Rannoilla saa olla rauhassa, usein jopa yksin. Alan ymmärtämään galicialaista poikaystävääni hieman paremmin. Nyt ymmärrän hänen kaipuunsa kotiin, meren äärelle ja näiden rantojen luokse.

Aivan pian, näiden kuvien avulla sinäkin voit heittäytyä hetkeksi virtuaalimatkalle mielestäni yksille maailman kauneimmista rannoista, Galician rannoille. Kuule meren pauhe korvissasi ja tunne hiekka jalkojesi alla. Näetkö delfiinien hyppivän? Osaatko kuvitella sen, osaatko tuntea sen – Galician rauhoittavan vaikutuksen?

Näe Galiciassa ainakin nämä kolme rantaa:

Playa de las Furnas

Furnasin ranta on pitkä, kuten kaikki Galician rannat, mutta siinä on jotakin todella kaunista. Rannalta pääsee kävelemään kilometri toisensa jälkeen, aina viereisen Rio Sieiran laguuneille ja dyyneille asti. Rannan alussa on mukava kahvila, jossa on myös wifi. Samassa kahvilassa on myös majoitusmahdollisuudet ja samalta rannalta pääsee surffaamaan.

Castro de Baroña

Tämän hieman lyhyemmän hiekkarannan alueella on uskomaton rauha ja kauneus. Vieressä olevat historialliset kylän jäänteet tuovat alueelle tusristeja, mutta harva jää rannalle. Tämäkin paikka toimii hyvänä surffikohteena.

Playa de Rodas

Tämä the Guardian-lehden yhdeksi maailman kauneimmista valitsema ranta sijaitsee Ciesin saarella. Itse en huonojen säiden takia päässyt tällä kertaa tälle rannalla asti, mutta sen valkohiekkaisen rannan kauneus ei ilmeisesti tarvitse sen suurempia perusteluja. Ensi kerralla minunkin on päästävä Ciesin rannoille!

_MG_4086

galician rannat

_MG_4089

_MG_4744

galician rannat

_MG_4012

_MG_4163

_MG_4400

_MG_4155

_MG_4432

_MG_4424

_MG_4406

galicia rannat

LUKUVINKKI: Kiinnostaako Galicia? Lue myös nämä juttuni Galiciasta.

9 ajatusta aiheesta “Galician koskemattomat hiekkarannat”

  1. Urbaanilaura

   Ei tullut kalaa, kun ei tällä kertaa käyty itse kalassa. Muuten siellä kyllä on hyvät kalavedet ja vaikka minkämoisia jötiköitä sieltä vedestä nousee :)!

 1. Oi! Ihania kuvia, tunnelma välittyy. Melkein jo tunnen tuon hiekan omien varpaitteni välissä ja kuulen meren kuiskinnan ?

  1. Urbaanilaura

   Suosittelen! Galicia on myös täynnä loistavia parkkipaikkoja, jotka ovat aivan meren äärellä ja ilmaisia! 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top