Futiksen huumaa Berliinissä

Muistin virkitykseksi teille ja itsellenikin, kaikkien näiden kuluneen kuukauden reissujen joukossa vietin juhannuksen tienoilla viikon Berliinissä, jälleen kerran. Tuo reissu tuntuu jo nyt kovin kaukaiselta, olenhan senkin jälkeen jo viilettänyt ties missä.

Näin futiksen MM-kisojen aikaan maailmalla on vaikea matkustaa ilman kaikenlaiseen futishuumaan törmäämistä ja tämä pitää erittäin hyvin paikkansa myös Berliinissä. Jalkapallo on iso juttu ja Saksan liput liehuvat parvekkeilla ja ikkunoissa. Autoja on koristeltu kelta-musta-punaisin lipuin sekä muin koristein. Teeman mukaan pukeutuineilta ihmisiltä on vaikea välttyä.

Kaupungilla näkyy yleisiä katsomoita (public viewing) joka puolella. Kioskit, ravintolat ja baarit näyttävät matseja televisioista. Kaduilla on katsomoita ja televisioruutuja tuntuu olevan joka nurkassa ja kadunkulmassa, ulkona ja sisällä. Kadulla on jopa sohvia katselua varten; pitäähän nyt television katselun olla rentoa ja mukavaa.

Kuukauden kisojen finaalipelit lähestyvät ja niinkuin kaikki taitavat tietää, Saksahan pääsi pelaamaan kullasta. Vaikka olen itsekin pelannut jalkapalloa suhtellisen hyvälläkin menestyksellä nuorempana useita vuosia, en näitä matseja ole juurikaan itse seurannut. En ole penkkiurheilevaa sorttia. Tästä huolimatta nyt olla hyvä aika olla mukana Berliinin ja koko Saksan futishulabaloossa. Voin vain kuvitella fiiliksen suosikkikaupunkini kaduilla, jos Saksa voittaa maailmanmestaruuden. Toisaalta, juuri nyt olen ihan mielelläni takaisin Helsingissä ja tavallisessa arjessa, edes hetken.

Jälkihuomio! Saksahan sitten meni ja voitti koko kisat. Voin vain kuvitella sen hulinan Berliinin kaduilla!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.