Flashback vie Barcelonaan

Nämä Suomen helteet ovat olleet minulle kuin flashback kesääni Barcelonassa. Nuo trooppisen hikiset kesäyöt ovat nyt saapuneet tänne, Helsinkiin. Harvoin olen Suomessa ollessani joutunut heräämään keskellä yötä pakahduttavan kuumuuden takia kylmään suihkuun. Barcelonassa asuessani sitä tapahtui harva se yö. Silti, en aio valittaa. Kuumuus on ihanaa. Piste.

Nämä flashbackit ovat vieneet minut muistoissani tuohon Barcelonan kesään. Kesä siellä kesti neljä kuukautta, josta kaksi kuukautta oli pelkkää hengailua ja toiset kaksi työharjoittelua paikallisissa kampaamoissa.

Yöt nukuin X-asennossa, lämpöä oli joka yö ehkä +35 astetta. Sielläkään en kuumuudesta valittanut, yritin vain elää sen kanssa ja mennä sinne kylmään suihkuun keskellä yötä, jos siltä tuntui ja jos tarve vaati. Ikkunat pidin aina auki siihen asti, kun roska-auto kaahasi pihaan tyhjentämään kaikkia mahdollisia roskialaatikkoja lasinkeräyksestä biojätteisiin keskellä yötä. Ensimmäisen kerran tämän auton kaartaessa pihaan luulin, että kyseessä oli ehkä maanjäristys. Tuota ikkunani alla kuulunutta melua on vaikea pukea sanoiksi.

Ah, Barcelona. Se on kyllä minulle niin rakas kaupunki.

Sinne liittyy paljon muistoja ja siellä opin puhumaan espanjaa. Paras vieraan kielen opettaja oli tietysti paikallinen poikaystävä, joka moottoripyöräreissujemme ohessa jaksoi kärsivällisesti kuunnella, mitä minulla oli huonolla espanjan kielellä sanottavanani. Siinä sitä kieltä sitten oppi, pikku hiljaa.

Pari viikkoa sitten olin Helsingissä ja pyöräilin kohti Hietsun rantaa. Tuokin hetki muistutti minua Barcelonasta. Olin kaupungissa, mutta olin töiden jälkeen menossa biitsille. Barcelonassa tein usein niin. Työt loppuivat ja minä suuntasin Barcelonetan rannalle chillaamaan. Ilta-auringon paisteessa rannan tunnelma muuttui aina kaikkein lepposimmaksi ja usein vietin aikaa rannan Chirinquito-baareissa, joiden henkilökuntakin tuli kovin tutuksi. Usein jatkoimme iltaa johonkin Barcelonan klubeista.

Ihania muistoja, voisin uppoutua muistoihini vaikka koko päiväksi. Jotkut paikat ne vain ottavat pysyvän paikan sydämestä. Barcelona on yksi tällaisista paikoista ja sinne tekisi mieli mennä taas jossakin vaiheessa vain oleskelemaan ja imemään kaupungin rentoa energiaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.