ESTA-hakemus – vältä tämä virhe Yhdysvaltoihin matkustaessasi

Yhdysvallat tiukensi muutama vuosi sitten rajamuodollisuuksiaan ja jokaisen, joka astuu Yhdysvaltain maaperälle edes vaihtolennon takia täytyy hakea maahantulolupaa eli niin sanottua ESTA-lupaa.

Hae ESTA viralliselta sivustolta

Virallinen ESTA haetaan netistä ja tätä varten on olemassa vain yksi oikea sivusto. Googlatessa löytyy monen monta ESTA-lupaa tarjoavaa sivustoa, välitysfirmaa. Usko minua, et tarvitse hakemuksesi täyttämiseen ainuttakaan välikättä. Välikädet hoitavat kyllä hommansa, mutta ottavat välistä jopa kymmeniä euroja.

Miten ESTA haetaan?

ESTA-hakemus täytetään siis netissä. Hae lupaa hyvissä ajoin, älä viimeisenä päivänä ennen matkaa. Täytä tarkasti pitkä hakemus, tarvitset sitä varten ainakin 6 kuukautta voimassa olevan passin ja pankki/luottokortin. Lupa maksaa 12 euroa. Lupa kirjautuu Yhdysvaltain viranomaisille suoraan, sitä ei tarvitse tulostaa. Yleensä hakemuksessa menee korkeintaan 72 tuntia ja hakemuksen etenemistä voi seurata ESTA-sivustolla. Muista tätä varten ottaa ylös hakemusnumerosi. Kun lupa on myönnetty, sama lupa on voimassa kaksi vuotta ja voit samalla luvalla matkustaa Yhdysvaltoihin useammankin kerran.

Vinkki: Jos teet hätäisesti ESTA:n väärällä sivustolla (kuten allekirjoittanut), laita heti perään sähköposti, että haluat peruuttaa hakemuksen. Itse toimin ripeästi ja rahani palautettiin. Oli lähellä, etten maksanut noin 50 euroa aivan tyhjästä.

Hae ESTA-lupa täältä!

Kanadan viisumisäännöt

Myös Kanada vaatii maahan saapuvilta tai Kanadassa konetta vaihtavilta maahantuloluvan. Kanadan lupa on helpompi ja nopeampi hakea, sen saa yleensä sähköpostiin samantien. Hinta Kanadan luvalle on 7 dollaria.

Muista myös muut maat, jotka vaativat viisumia tai muuta lupaa maahan saapuvilta. Suomen kansalaisella on monessa maassa hyvät oltavat ja moni maa myöntää niin sanotun Visa on arrival -viisumin, mutta poikkeuksiakin on. Muista aina ottaa selvää matkakohteen käytännöistä! Esimerkiksi Venäjän, Intian tai Kiinan läpi matkustettaessa täytyy olla viisumi.


♥ Oletko uusi täällä? Ehkä muukin matkainspiraatio ja matkainformaatio kiinnostaa? Klikkaa itsesi seuraavaksi vaikka tänne, mistä yhteinen matkamme voi alkaa. ♥

6 Comments

  1. Pingback: Toteuta New Yorkin matka edullisemmin - näillä vinkeillä onnistut – Seikkailijattaret

  2. Valitettavasti sama ansa. Maksoin € 88;-, tosin lupa tuli ja on OK.

    • Tylsä homma. Onneksi nämä välitysfirmat kyllä homman hoitavat, ottavat vain oman maksunsa välistä. 🙁

  3. Täällä samaan esta-ansaan langennut… Sain peruutettua maksuni lähettämällä sähköpostia kyseiselle sivustolle. Onko nyt koko esta minun kohdaltani peruttu? Pitääkö minun tehdä ilmoitus (tälle kertaa) oikealla sivustolla? Apua 😀

    • Tiedän ärsytyksen! 🙂 Koko Esta on sinulta peruttu, jos sait sen sähköpostin kautta purettua. Hae uusi viralliselta sivulta, official Esta -sivulta.

  4. Noita “välittäjäpalveluita” on monen maan viisumeihin liittyen, myös esimerkiksi Kanadaan, eli myös sen osalta on syytä olla tarkkana, että valitsee oikean ja virallisen, ettei 7 euroa muutu 70 euroksi.

    USA:n ESTA:n osalta on syytä myös varmistaa, ettei ole edellisen viiden vuoden aikana vieraillut maissa, jotka estävät ESTA:n saamisen, esimerkiksi Iranissa (ehkä yleisin suomalaisilla, mutta maita on muitakin). Asiaa ei myöskään ole syytä valehdella ESTA-hakemuksessa tai yrittää kiertää hakemalla uutta passia, sillä jos on mennyt maahan lentäen, niin esimerkiksi sitä kautta tietoa saattaa kuitenkin päätyä viranomaisille ja jos ESTAssa valehtelusta jää kiinni, niin voi olla Yhdysvallat “kiinni” monta vuotta. Jos ei ole ESTA-kelpoinen, niin suomalainen saa kyllä Yhdysvaltoihin helposti 10 vuoden viisumin, mutta sen anominen kestää hetken (yli 72 tuntia 🙂 )

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate