Emäsalo – Suomen tuulisin kolkka

Karavaanarielämä on vienyt minut jo moneen uuteen ja ihmeelliseen paikkaan kotimaassani. Joka viikonloppu uusi seikkailu vähän kauemmas, keskellä viikkoa lähiseutumatkailua. Viime viikonloppuna tiemme vei pitkin rauhaisia maalaisteitä aina Porvoon perukoille asti, tarkemmin Emäsaloon.

emäsalo

emäsalo

emäsalo porvoo

Paikka oli aiemmin tullut esille muutamissa surffaukseen liittyvissä keskusteluissa ja siitä se idea sitten lähti. Suomisurffaus ja Emäsalo kuuluvat yhtä vahvasti yhteen kuin vaikka surffaus ja Bali. Vaikka Suomi kylmine vesineen ei minua surffauksen saralla niin kiinnostakaan, Emäsalo paikkana sen sijaan kiinnostaa.

_MG_2105

Emäsalon saari yhdistyy mantereeseen sillalla. Maisemat ovat idyllisiä ja sanaa idyllinen yritinkin lausua englanniksi karavaanarilleni monta kertaa jotenkin omituisella tavalla, koskaan siinä oikein onnistumatta.

Mikä on Emäsalo?

Mitä Emäsalosta löytyy? Metsää siellä täällä, sekä lehti- että havumetsää. Meri ympärillä ja luonto ympärillä. Bongasinpa matkan varrella jopa muutaman valkohäntäpeurankin, joiden kanssa otin tuijotuskilpailun.

_MG_2170

_MG_2172

_MG_2176

_MG_2182

Emäsalon perällä sijaitsee Suomen villeimmäksi ja meluisimmaksi nimeämäni grillauspaikka luontopolkuineen. Yleensä luonto on rauhoittava asia, mutta Emäsalon luonto on usein villiä laatua. Meri pauhaa ja tuuli tuivertaa. Edessä aukenee Suomenlahti ja maisema on vaikuttava. Tunnelma on salaperäinen ja tuossa paikassa täytyy kunnioittaa luontoa normaalia enemmän. Tuntuu, että siellä on täysin luontoäidin armoilla.

Kaikessa villiydessään ja karuudessaan Emäsalon perukoilla sijaitseva Varlaxuddenin alue on upea. Aallot lyövät kovasti valtaviin rantakallioihin ja pystyin sieluni silmin kuvittelemaan muutaman hytisevän surffarin aallokon joukkoon. Surffausta intohimoisesti harrastava karavaanarikaverini bongaili aaltoja silmä tarkkana.

_MG_2186

_MG_2187

_MG_2192

_MG_2197

_MG_2216

Emäsalo on myös oiva paikka lintujen bongailuun. Meriharakat lentelivät ja joutsenet lipuivat aaltojen vallassa. Siellä me sitten grillailimme Suomen ainakin. sillä hetkellä meluisimmassa grillikatoksessa, jossa tuuli tuiversi rikki menneen ikkunan lävitse ja puut humisivat jopa pelottavalla tavalla. Ristinsielua ei näkynyt missään myöhään illalla. Olimme vain me kaksi karavaanaria ja luonto.

_MG_2219

_MG_2222

_MG_2231

_MG_2233

emäsalo

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top