Elämänmakuinen viikko Langkawilla

Rakas matkapäiväkirja,

Olen nyt ollut reissussa viikon. Tasan viikko sitten laskeuduin Malesian maaperälle. Olen kerennyt kokea täällä jo niin paljon, maan ja taivaan väliltä. Mikään päivä ei ole ollut toisensa kaltainen ja mikään päivä ei ole ollut tavallinen.

Miten on edes mahdollista, että saman viikon aikana ennättää käymään Malesian suurimmassa kaupungissa oluella suomalaisten kanssa ja vieläpä intialaisessa ravintolassa, ottamaan vaahtokylvyn ranta-resortissa, seurata sarvinokkalintujen elämää, joutua apinoiden tekemän varkauden kohteeksi, risteilemään luksusaluksella, uimaan autiolla saarella, kylvämään maata vesipuhvelin avulla, istuttamaan riisiä, vierailla lepakkoluolassa, antamaan rauskulle ruokaa, seurata lehmiä kadulla, pyöräillä riisipeltojen ympäröimässä kylässä, kävellä valkoisella hiekalla, seikkailla viidakossa, seurata kobran elämää muutaman metrin päästä, saalistamaan mustekaloja ja katselemaan toinen toistaan kauniimpia auringonlaskuja?

Tämä viikko on ollut täynnä elämää, täynnä ikimuistoisia kokemuksia. Sitä kai reissaus parhaimmillaan on, täyttä elämää. Kotona arjessa viikko voi vierähtää ilman ainuttakaan mieleenpainuvaa hetkeä, mutta jälleen kerran olen elänyt reissussa kokonaisen vuoden edestä ja kerännyt tarinoita kerrottavaksi kiikkustuolissa ja jaettavaksi tämän hetken virtuaalitodellisuudessa.

Kyllä loma on ihmisen parasta aikaa. Pitää yrittää entistäkin enemmän tehdä arjestakin lomankaltaista juhlaa.

Terkuin, Laura

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.