Hiidenmaa nähtävyydet Eiffel

Eiffel-torni on Hiidenmaan erikoisin nähtävyys

Kaikki tietävät jotakin Viron Saarenmaasta, mutta harva tuntee Saarenmaan viereistä saarta tai tietää siitä yhtikäs mitään. Hiidenmaan kesäkuisesta reissusta on vielä paljonkin kerrottavaa, mutta aloitan Hiidenmaan (paikallisesti Hiiumaan) tarinat tuon saaren erikoisimmasta kohteesta, Eiffel-tornista.

Matkalla Hiidenmaalle, jossa espanjalaiseni odotteli minua Oskarimme kanssa, selvittelin hieman tuon minullekin tuntemattoman saaren salaisuuksia. En muista, millä hakusanalla herra Google löysi minulle Hiidenmaan Eiffel-tornin. Mitä ihmettä 34,1-metrisellä Eiffel-tornilla on tekemistä Viron kanssa ja mikä ihme se sellainen torni oikein on?

Kappas vain, tornin sijainti sattui matkamme varrelle ja käytännössä pakotin espanjalaiseni innostumaan seikkailuideastani. Halusin ottaa selvää tuosta tornista, emme voineet vain hurauttaa sen ohi.

Hiidenmaa Eiffel

Hiidenmaa Eiffel

Hiidenmaa Eiffel

Hiidenmaa Eiffel

Hiekkatien kupeessa, pienen kävelymatkan päässä tiestä, sijaitsee yhden miehen taideprojekti. Tuo mies on rakentanut omin pikku kätösin tontilleen varsinaisen Ihmemaan. Sisäinen Liisani oli todellakin ihmeissään. Mies istui vajassaan, päätään liikauttamatta. Hänen koiransa tuli tervehtimään tuntemattomia kulkijoita. Sisäänpääsymaksu laitetaan halutessa lasipurkkiin ja tuliaiseksi voi hankkia eurolla puukorun. Nappasin mukaani puisen suojelusenkelilaatan ja sujautin euron purkkiin.

Mitä ihmettä 34,1-metrisellä Eiffel-tornilla on tekemistä Viron kanssa ja mikä ihme se sellainen torni oikein on?

Hiidenmaan Eiffel-torni on yhden miehen taidonnäyte ja varsin erikoinen nähtävyys

Tontilla oleva korkea, puusta rakennettu Eiffel, on kuin Pariisissa konsanaan. Sen ympäristössä on myös jos jonkinmoista linnaa, venettä ja rakennelmaa. Kaikki rakennukset ovat värikkäitä ja hauskan ihmeellisiä, lapsenmielisiä.

Hiidenmaa Eiffel

Hiidenmaa Eiffel

Hiidenmaa Eiffel

Hiidenmaa Eiffel

Vettä tihutti, kun tutkailimme paikkoja. Olimme paikan ainoat vieraat. Olimme kahdestaan Eiffel-tornin juurella, värikkäässä Ihmemaassa. Viron juhannus-reissu oli saanut lupaavan alun ja juurikin sellainen reissu siitä tulikin.

Hiidenmaa Eiffel

Hiidenmaa Eiffel

Hiidenmaa Eiffel

Hiidenmaa Eiffel

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top