dune du pilat

Dune du Pilat Ranskassa on Euroopan korkein dyyni

Tiesitkö, että Euroopan korkeimmat dyynit sijaitsevat Ranskassa, Atlantin rannikolla? Minkälainen paikka on Dune du Pilat ja kannattaako sinne matkustaa?

Hiekkaranta jatkuu silmin kantamattomiin. Rannan toinen puoli kohoaa vaalenkeltaisena hiekkavuorena korkeuksiin, aina sadan metrin korkeuteen asti. Paikoitellen hiekkavuori on jyrkkärinteinen, joistakin paikoista pääsee kipuamaan ylös asti. Hiekka luistaa jalkojen alla ja kipuamispaikka pitää valita tarkkaan.

Hiekkavuoren päällä liitelee riippuliitäjiä, osa aivan kiinni hiekassa. Onneksi törmäys ei olisi kovinkaan kohtalokas. Kiroan edellisenä päivänä rikkoutunutta kameraani ja joudun ikuistamaan upeat hetket kovin toisenlaisissa tilanteissa optimaalisella Gopro-kamerallani.

Dune du Pilat

Euroopan korkeimmat dyynit sijaitsevat Ranskassa

Ranskan rannikolla, muutaman kymmenen kilometrin päässä kaupungista nimeltä Bordeuax, sijaitsevat Euroopan korkeimmat dyynit. Dune du Pilat ei ole monellekaan suomalaiselle tuttu paikka, itsekään en ollut kuullut näistä maata nielevistä hiekkahirviöistä (sellaisiksikin niitä on kutsuttu) ennen Ranskan ja Espanjan roadtrippiamme. Miten ihmeessä Euroopan korkeimmat dyynit voivat olla niin tuntemattomat?

Dune du Pilat

Koska Ranskan dyynit vaikuttivat upeilta, paikka valikoitui koko karavaanausreissumme ensimmäiseksi kohteeksi. Tuolta aloitimme yhteisen osuutemme Biskajanlahden seikkailusta, espanjalaisenihan oli jo tuossa vaiheessa karavaanannut lähes koko Euroopan läpi. Senkin työelämä, et päästä minua kaikille seikkailuille, joille haluaisin.

Yksi päivä tuolla alueella oli todella lyhyt pyrähdys ja kerkesin temmeltää hiekassa aivan liian vähän aikaa. Ensi kerralla nauttisin rannikon pitkästä rantaviivasta pidempään, yrittäisin jopa järjestää itselleni riippuliitokokemuksen. Kuka nyt ei haluaisi liitää Euroopan korkeimpien hiekkadyynien ja Atlantin välissä?

Dune du Pilat euroopan korkein dyyni

Dyynien ympäristössä on useita leirintäalueitakin, joten budjettimatkailu on helppoa. Meille majoitus ei maksanut mitään, sillä Oskari-matkailuautomme löysi mitä mainioimman maksuttoman parkkipaikan dyynien eteläisestä päästä. Sieltä käsin sitten kävelimme rannalla kohti auringonlaskua, nautimme syyskuisesta lämmöstä ja fiilistelimme elämää – yhteisen matkan ensimmäisenä päivänä jopa kinastelematta ollenkaan. Eihän nyt Ranskaan mennä tiuskimaan tai kinastelemaan. Ranska on nautinnon ja kauneuden maa.

Psssst! Kannattaa muuten lukaista myös tunnelmia dyyneiltä matkapäiväkirjastani.

Dune du Pilat euroopan korkein dyyni

Dune du Pilat

Dune du Pilat

Euroopan korkein dyyni


2 ajatusta aiheesta “Dune du Pilat Ranskassa on Euroopan korkein dyyni”

  1. Mieletön paikka, hienot kuvat! Me kävimme tuolla juuri syyslomalla ja ihmettelin myös, että miksen ole kuullut tästä dyynistä aiemmin. Meillä oli vähän synkät säät, joten kiva nähdä miltä siellä näyttää vähän paremmalla kelillä. Tässä meidän reissusta:
    https://matkojaretkiahetkia.wordpress.com/2016/11/02/euroopan-korkeimmalla-dyynilla/
    Ihastuin meidän reissulla myös Cap Ferretin ja Biscarosse Plagen rantoihin: upeat, lähes autiot rannat lokakuussa:)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top