canopy costa rica

Canopya viidakon yllä: Costa Rican vaijeriradat

Canopy eli vaijerirataa pitkin liukuminen valjaisiin sidottuna Costa Rican pilvimetsien uumenissa on ollut yksi hauskimmista ja mieleenpainuvimmista extreme-kokemuksistani.

Reissuun lähdimme Monteverden vuoristokylästä. Kuljettaja kaahasi pakettiautolla hurjaa mäenrinnettä pitkin korkeammalle vuoristoon, jossa köysiradat kulkivat laaksojen päällä.

Etukäteen ostettuun canopy-pakettiin kuuluvista, jopa kymmenistä eri radoista, pisin reitti taisi olla kestoltaan noin kaksi tai kolme minuuttia. Köyttä pitkin liu’uttiin ja jarrutus tapahtui käsissä olevilla suurilla rukkasilla. Siellä sitten huristeltiin upeissa maisemissa ja hymy oli pienen alkujännityksen kadottua todella herkässä. Taisin jopa nauraa reiteillä ääneenkin.

Untitled

Seikkailuun kuului myös ”Tarzan-swing” eli tavallaan pieni benjihyppy, jossa köysi (toisin kuin benjihypyssä) heijasi sivusuunnassa. Sama tehtiin myös taaksepäin otetulla askeleella.

Costa Rican vaijerirata – paras kokemus koskaan

Matkakumppanini kuvaili koko kokemusta palautelomakkeella elämänsä parhaimmaksi päiväksi. Kyllä se itsellänikin ainakin yhdeksi hauskimmista päivistä on mieleeni painunut. Toisen kerran pääsin vaijeriradalle Hondurasissa, mutta tämä reitti ei ollut aivan yhtä vaikuttava kuin Costa Rican laaksojen päällä. Suosittelen lämpimästi canopya kaikille tilaisuuden saaville.

Pienempiä vaijeriratoja löytyy myös Suomesta eli tätä kokemusta varten ei välttämättä tarvitse Costa Ricaan asti lähteä!

1 ajatus aiheesta “Canopya viidakon yllä: Costa Rican vaijeriradat”

  1. Moi, Laura!

    Olen lähdössä Costa Ricaan tammikuussa ja tuo canopy Monteverdessä on jo varattuna, joten odotan innolla matkaa. Pystyykö tuossa liukuessa kuvaamaan samalla vai onko vauhti siihen liian kova? Vai pitääkö ylipäätään jättää kaikki kantamukset pois ?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.