como-järvi

Como-järven vuoristomajakka ja vuoristomaisemat

Como-järvelle reissaavien kannattaa ehdottomasti nousta järven pinnan yläpuolelle, aina vuoristoon asti. Funicular-hissi kuljettaa muutamalla eurolla sellaisiin maisemiin, jotka saavat jokaisen haukkomaan henkeään ja pakahtumaan maailman maisemien kauneudesta. Ylhäällä sijaitsee myös majakka.

Hissikyydin jälkeen jatkoin matkaa Volta-majakalle osoittavien tienviittojen suuntaan. Jos vuoristossa on majakka, se on pakko nähdä. Tämä majakka taitaa kaiken lisäksi olla ainoa laatuaan.

Korkealla vuoristossa sijaitseva pien majakka ympäröivine näköalapaikkoineen on kokemisen arvoinen. Paikan päällä oli lisäkseni vain yksi ihminen. Hän oli majakkaa vartioiva vanha italialaismies, joka ei puhunut englantia, mutta joka viittoili minulle ja selitti jotakin italiaksi. Ymmärsin, että hän halusi räpsäistä minusta pari kuvaa kamerallani. Hän myös vei minut katsomaan majakkaa sisältäpäin. Sympaattinen tapaus tuo vanha mies.

Istuskelin näköalapaikalla ja ihastelin edessäni aukeavaa maisemaa. Henkeäsalpaavan kaunista; Como-järvi kokonaisuudessaan, taustalla korkeat ja lumihuippuiset vuoret. Missäköhän George Clooneyn talo sijaitsee? Hänellä on kuulemma asunto jossakin päin Comon aluetta.

Vuoriston hiljaisuus yllätti, sesongin ulkopuolella ei ympärillä pörrännyt juurikaan muita turisteja. Mieli lepäsi sitä maisemaa katsellessa ja suosittelen kaikille Comon seudulle reissaaville pientä seikkailua vuoristoon. Menkää majakalle, vaeltakaa vuoristossa, ottakaa omat eväät mukaan ja retkeilkää upeissa vuoristomaisemissa! Como-järvi on kaunis, mutta paikan todellisen kauneuden ymmärtää parhaiten pilvien tasolta.

Muutama vinkki Como-järvelle

– Vuoristossa on muutamia kivannäköisiä majataloja, jotka ovat loistava vaihtoehto Comon kylän majapaikoille.
– Majakkaan kipuaminen ei ole suositeltavaa korkeanpaikankammoisille, mutta majakan pihamaaltakin aukeaa upea maisema.
– Vuoristossa on ravintoloita, mutta hinnoissa on maisemalisä. Kannattaa harkita omien eväiden mukaan ottamista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top