marokko roadtrip

Casablancan yöstä Marrakechin aamuun

Kone laskeutuu Casablancaan illalla. Kolmen hengen porukkaamme odottaa lentokentän porttien toisella puolella mies nimikyltti kädessään. Hän on autonkuljettajamme, joka ajaa meidät pimenevässä Marokossa Casablancan lentokentältä Marrakechiin.

Mies autoineen kuljettaa meidät sivukujan laidalle Marrakechissa, josta jatkamme matkaa parin korttelin verran jalan. Rinkka selässäni on melko kevyt. En tiennyt, mitä Marokon matkalle pakata, joten pakkasin vain vähän. Kapeat kujat ovat viehättäviä, jopa pimeässä. En malttaisi odottaa, että aamu valkenee, jotta näkisin kaiken päivänvalossa.

Saavumme majatalollemme, Riad Alegrialle, ja meidät ohjataan ylimpään kerrokseen. Olin autossa istuessamme toivonut, että majapaikassamme olisi kattoterassi. Olen nähnyt kuvia Marokon kattoterasseista. Kävelemme portaat ylös ja siellä se on, ihana kattoterassi. Terassilla näkyy ovi, huoneemme ovi. Miten maltan edes nukkua tällaisessa paikassa, kun haluaisin vain ihailla sen kauneutta?

Nukun kyllä, mutta herään jo aamun pikkutunneilla moskeijasta kaikaavaan rukouskutsuun. Jatkan unia, on vielä aivan pimeää. Uneksin vielä pari tuntia, kunnes huomaan auringonvalon kuultavan ikkunan läpi. Ei, enää en malta nukkua. Olen Marokossa ja aurinko on noussut! Haluan ehdottomasti nähdä, miltä Marokko näyttää, tuntea, miltä se tuntuu sekä tuoksaista, miltä se tuoksuu. Haluan nähdä ja kokea sen kaiken heti.

Muut nukkuvat vielä, kun puen päälleni ja avaan oven kattoterassille. Näen sinisen taivaan. Näen muurin, jonka päällä oli kymmeniä haikaroita ja haikaranpesiä. Linnut laulavat, haikarat naksuttelevat nokkiaan ja muuten kaupunki oli hiljainen. Olin kuvainnollisesti taivaassa ja olin pakahtua onnesta!

Hetken joogasessio lintujen laulun säestämänä, auringon lämmittäessä. Olen vain ja nautin rauhaisasta aamuhetkestä ja samaan aikaan yritän uskoa sitä kaikkea todeksi. Olen Marokossa ja melkein peruuntunut reissu toteutui kuitenkin ja tästä alkaisi muutaman päivän mittaiset sokkotreffini Marokon kanssa. Lupaava alku meillä ainakin oli ja kerron jo tässä vaiheessa, että lupaavaa alku kertoo kaiken minun ja Marokon välisestä rakkaustarinasta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.