Bussilla edullisesti Ranskassa

Minkälaista on matkustaa bussilla Ranskassa? Tässä vinkkejä edulliseen bussimatkailuun Ranskassa, matkailuun maata pitkin.

Ennen matkailuautoiluun hurahtamista olen istunut julkisissa kulkuneuvoissa paljon, todella paljon. En ole pitänyt itseäni autonvuokraajatyyppinä, eikä etenkään yksin matkatessa auton vuokraaminen ole tullut pieneen mieleenikään. Yksin se on kallista ja nautin maisemien katselusta liikaa voidakseni keskittyä ajamiseen. Totuushan myöskin on, etten ole kertaakaan istunut Oskari-matkailuauton ratissa. Se rooli kuuluu espanjalaiselleni.

Euroopassa liikkuessa junamatkustus on hyvä vaihtoehto, mutta usein junaa edullisemmin pääsee busseilla. Reilipassi on asia erikseen, mutta myös sille bussifirmoilla on kilpailukykyisiä vaihtoehtoja, joiden avulla Euroopassa voi suhailla parikin viikkoa ristiin rastiin hintaan 195 euroa. Tallinnasta pääsee muuten välillä Berliiniin noin 20 euron hintaan, vinkkinä vain.

Oibus ja Eurolines ovat hyviä edullisia bussifirmoja Ranskassa

Muutama kuukausi takaperin liityin karavaanausreissullamme Eukan ja Oskarin seuraan Ranskan rannikolla. Aiemmin olen matkustanut Euroopassa Eurolines-nimisen bussifirman linja-autoilla muun muassa Antwerpenista Berliiniin, mutta tällä kertaa löysin Ranskasta uuden bussifirman nimeltä Ouibus.

En ollut kuullutkaan kyseisestä firmasta, mutta päätin antaa sille tilaisuuden. Hinta ratkaisi. Piti päästä Pariisista kaupunkiin nimeltä Bordeaux. Nettiä selailtuani löysin Ouibus-sivustolta edullisen vaihtoehdon ja tartuin tilaisuuteen. Välimatka Pariisi-Bordeaux yöbussilla, hintaa koko kahdeksan tunnin lystille tuli noin 15 euroa.

Reilipassi on asia erikseen, mutta myös sille bussifirmoilla on kilpailukykyisiä vaihtoehtoja, joiden avulla Euroopassa voi suhailla parikin viikkoa ristiin rastiin hintaan 195 euroa.

Koko homma toimi hyvin. Bussi lähti Pariisista minuutilleen ja saapui määränpäähän etuajassa, keskellä aamuyötä. Bussissa oli toimiva wifi, helpotuksen hotelli ja kauniisti ranskaa puhuva kuljettaja. Kulkuneuvo oli siisti ja sain onnekkaana vallata kaksi kokonaista penkkiä. Toisin kävi edellisellä pitkällä bussimatkallani, jolloin koko bussin kookkain nainen marssi toiseksi viimeiselle vapaalle paikalle, minun viereeni. Siinä hän sitten vuorotellen kuorsasi ja maiskutteli aina Berliiniin asti. Tuolloin taisin koko pitkästä bussimatkasta maksaa noin 20 tai 30 euroa.

Korvatulpat korvilla ja silmälaput silmillä sain Ranskan bussissa yllättävän hyvinkin nukuttua, jos nyt jatkuvaa asennon vaihtamista ei lasketa. Kuten monet Kaakkois-Aasian turistibusseista, myös tämä ranskalainen bussi päätti vastoin kaikkea järkeä pitää eväs- ja pissatauon aivan keskellä yötä. Koko bussilastillinen ihmisiä marssitettiin huoltoasemalle pienelle tauolle ja bussin musiikit käännettiin pauhaamaan kovaa, aivan kuten Thaimaassa konsanaan.

Yöllisestä herätyksestä huolimatta matka taittui hyvin ja erittäin edullisesti. Ouibus on Ranskassa matkaaville kuin Suomen Onnibussi ja hinnat ovat välillä todella alhaisia. Tämäkin on ehdottomasti korvan taakse pistettävä vinkki etenkin kaikille budjettimatkaajille. Kokeiltu ja toimivaksi todettu!

3 Comments

  1. Pingback: Maata pitkin matkalle — Urbaani viidakkoseikkailijatar

  2. Mä en edes ymmärrä miksi interrail on yhä niin suosittua ottaen huomioon kuinka edullista busseilla matkustaminen euroopassa on. Briteisyä pääsee espanjaan kolmellakympillä ja mun toissakesäisen pari kuukautta kestäneen itä-Euroopan reissun matkakuluihin meni kokonaisuudessaan alle pari sataa euroa 😀 Onhan juna toisaalta mukavampi matkustusväline, mutta kyllä mä aina halpisbusseja käytän.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Navigate