Berliinistä Helsinkiin

Neljä päivää Berliinissä hurahti kuin siivillä. Matkustettuani Saksan pääkaupunkiin jo lukuisia kertoja, suhteeni tuohon kaupunkiin on kovin erilainen kuin suhteeni mihinkään muuhun kaupunkiin. Joka kerta sinne matkustaessani palaan kotiin.

Siitä on nyt viisi vuotta, kun matkasin Berliiniin ensimmäisen kerran. Matkan piti kestää muutaman päivän verran, mutta päätin jäädä oleilemaan kokonaiseksi kuukaudeksi. Halusin tutustua kaupunkiin pintaa syvemmältä ja sen tein.

Tuolloin vuokrasin huoneen paikalliselta ihmiseltä. Tuo ihminen on nykyään paras ystäväni Berliinissä ja hänen kanssaan olen tälläkin reissulla viettänyt aikaa. Vietimme muun muassa kokonaisen päivän kylpytakeissa tai Eevan asuissa upeassa kylpylässä, jonka Buddha-patsaiden keskellä vietin lomani rentouttavimman päivän.

Saman ystävän kanssa huristelin moottoripyörällä Berliinin läpi ja toisena päivänä kilistelimme kuplivalla juomalla, kahden muun jo ensimmäisellä kerralla tutuksi tulleen Berliini-ystäväni kanssa. Laseja kilistelimme kahvilassa, jossa olen käynyt jo viisi vuotta, jokaisella Berliinin reissullani. Se on meidän kaikkien yhteinen olohuone, kirjaimellisesti.

Tällä reissulla tapasin pikaisesti myös Berliinissä lomailevan ystäväni. Joka kerta olleessani tuossa kaupungissa, siellä on myös joku tuttuni. En siis ole ainoa, joka tuossa kaupungissa viihtyy.

Vietin aurinkoisen iltapäivän eväiden kera hurmaavalla Tempelhofin lentokenttäalueella uuden ystäväni kanssa. Häneen tutustuin talven reissulla Langkawilla. Maailma todellakin on pieni. Turkkilaista ruokaa ja maailmanparannusta, sellainen kelpaa aina.

Koska oleiluni Berliinissä on nykyään leppoisaa ja helppoa, kävin tälläkin kertaa juoksulenkillä. Tavallista arkea siiis, johon ei omassa arjessa aina ole silti aikaa. Söin, join ja nautiskelin. Istuin syntisen pitkiä aikoja kahvikupposen äärellä ja vain olla möllötin. Sellaistakin tarvitsee välillä.

Tieni vei myös klassisen musiikin pariin. Vanhassa tanssisalissa järjestetty konsertti oli uudenlainen kokemus, olimme myös koko konsertin nuorimmat kuulijat. Silti, kaunista oli.

Nautin oleilun helppoudesta Berliinissä. Tutussa kaupungissa ei ole kiire minnekään ja kaikki suorittaminen on poissa. Tiedän aina palaavani tuohon kaupunkiin uudelleen, joten kaiken voi jättää seuraavaan kertaan. Se, milloin seuraavaksi matkaan Berliiniin jää arvoitukseksi, nyt on suuntana Suomi. Kiitokset Berliinille, jälleen kerran.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top