aamupala Berliinissä

Berliinin parhaat aamiaispaikat

Rakastan aamuja Berliinissä, koska Berliinin aamupalat ovat omaa luokkaansa. Missä herkutella nautiskelijoiden kaupungissa? Tässä vinkkini.

Berliini on herkuttelijan mekka. Voisin jopa väittää, että Berliini on maailman paras ruokakaupunki monipuolisuutensa ansiosta. Kaupungista löytyy suuhunpantavaa jokaiseen makuun etnisten keittiöiden erikoisuuksista fine dining -elämyksiin ja perinteisiin saksalaisiin makkaroihin.

Berliini tarjoaa kaiken muun ohella myös ruoan saralla jokaiselle jotakin. Tuntuu, että halvinkin annos maistuu tuoreelta ja parempienkaan ravintoloiden hinta ei Berliinille tuttuun tapaan päätä huimaa.

Jopa pikapizza koristellaan isolla kasalla tuoreita yrttejä. Ainoa paikka, jossa olen saanut huonon annoksen oli kenties kaupungin suurimmassa turistirysässä, lähellä Alexanderplatzia. Se nyt on aina sanomattakin selvää: vältä turistialueiden sisäänheittäjillä varustettuja ravintoloita.

Berliinin aamiaispaikat

Berliinin aamiaispaikat

Berliinin aamiaispaikat

Joka paikassa on ruokaa ja juomaa Berliinissä

Jokaisessa kadunkulmassa on turkkilainen tai libanonilainen ravintola, söpöistä kahviloista ja kuppiloista puhumattakaan. Ruokaa saa oikeastaan kaikkina vuorokaudenaikoina, kaikilla eri budjeteilla ja sitä löytyy myös erikoisruokavalioisille.

Vegaaneille on runsaasti vaihtoehtoja, samoin gluteenittoman ruoan ystäville. Paikallinen vegaani-gluteeniton-laktoositon ystäväni voi herkutella lukuisissa paikoissa ilman ongelmia. Valikoima on laaja. Berliiniä voisi nimittää jopa vegaanin pääkaupungiksi.

Lukuvinkki Seikkailijattarissa: Berliini on maailman paras paikka nautiskelijoille

Berliinin aamiaispaikat

Berliinin aamiaispaikat

Berliinin aamiaispaikat

Berliinin nautinnolliset aamiaiset

Itselleni päivän nautinnollisin ateria etenkin lomalla on usein aamiainen. Nyt tulee vesi kielelle; Berliini ja aamiaiset ovat voittamaton yhdistelmä.

Berliini tarkoittaa minulle hitaita aamuja ja maittavia brunsseja sekä aamiaisia. Saatan viipyä aamiaiseni ääressä välillä monta tuntia, ihmisiä katsellen ja nautiskellen.

Eniten tunnelmallisia paikkoja löytyy Prenzlauer Bergin alueelta, mutta myös Kreuzberg, Mitte, Neukölln ja Friedrichshain ovat hyviä vaihtoehtoja aamiaispaikan metsästyksessä. Mikä parasta, aamiainen tarjoillaan Berliinin rytmin mukaan myöhään iltapäivälle asti, joissakin paikoissa jopa vuorokauden ympäri.

Berliinin aamiaispaikat

_MG_4181

Berliinin aamiaispaikat

Berliinin aamiaispaikat

Vinkkinä muuten, ruokajuomat eivät yleensä kuulu aamiaisen tai brunssin hintaan. Keskimäärin kattavan aamiaisen hinnaksi tulee juomineen yleensä noin 10-15 euroa. Kuten Berliinissä yleensäkin, käteinen on aina paras maksuväline.

Lukuvinkki Seikkailijattarissa: Pieni opas Berliiniin

Muutama suosikki Berliinin aamiaispaikoista 2015

Anna Blume
Ihana kahvila, jossa ruoka tarjoillaan usein näyttävillä kerrostarjottimilla. Kaunis ja rauhallinen miljöö puiston laidalla. Jätä tilaa herkullisille kakuille!

Butter
Yksi suosikeistani, joka löytyi sattuman kautta. Avara, mutta kotoisa tila Prenzlauer Bergissä. Kasvisaamiaislautanen ei koskaan petä. Viikonloppuisin brunssi.

Berliini

Schraders
Weddingin helmi. Välimerellinen viikonloppubrunssi kauniissa miljöössä. Viikollakin muutama aamiaissettivaihtoehto, mutta etenkin viikonloppuisin erittäin suositeltava. Yksi parhaista hinta-laatusuhteista.

Wohnzimmerin aamiainen tarjoillaan hauskasti.

Wohnzimmer bar
Kotoisa kahvila, josta saa edullisesti mukavia aamiaisia. Omia suosikkejani ovat leipäkorilliset juustoaamiaiset, joissa on juustoja ja raikkaita lisukkeita sopivassa suhteessa.

Napoljonskan sisustusta ei voi olla huomaamatta.
Napoljonskan leikkisän simppeliä sisustusta ei voi olla huomaamatta.

Berliini

Café Napoljonska
Pieni karkinvärinen kahvila, jossa tarjolla hyviä leipiä ja aamiaisia. Mukavalla paikalla Kastanienalleella.

Café Morgenland
Yksi Berliinin parhaista brunsseista Kreuzbergissä. Etenkin sunnuntaisin aivan täynnä, joten varaus on suositeltava. Turkkilaista ruokaa ja Lähi-Idän makuja.

Fleury
Ranskalaistyylinen, söpö kahvila. Croissanteja ja juustoja, marmeladia. Romanttista tunnelmaa. Kiva ulkoterassi hyvällä ihmiskatselupaikalla.

Spreegold
Suuri, amerikkalaistyylinen aamiainen. Pannukakkuja, hedelmiä, puuroa ja vaikka mitä mukavassa miljöössä.

Berliini aamiainen
Engels on mukavan rosoinen, Berliinille tyypilliseen tapaan.

berliini aamiainen ja kaunis sisustus.

Engels
Tempelhofin lentolentän kupeessa sijaitseva, rosoinen ja moderni kahvila. Herkullinen aamiaislautanen. Pöydillä aina tuoreet kukat, kuten lähes kaikkialla Berliinissä.

Morgenrot
Viikonloppuisin loistava vegaanibrunssi Prenzlauer Bergissä, rennon vaihtoehtoisessa miljöössä.

Psssst! Tsekkaa myös vaikka Mondo-lehden vinkit aamiaisille.

LUKUVINKKI: Myös täältä löytyy toinen kiinnostava listaus Berliinin aamiaisista. Jos taas kaipaat muitakin vinkkejä Berliiniin, suosittelen suuntaamaan tänne!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.