Berliinin kattoterassit

Berliinin kattoterassit

Missä on Berliinin parhaimmat kattoterassit? Tiesitkö, että Berliinissä voit makoilla palmun alla samaan aikaan kun katsot kaupungin kattojen taakse laskevaa aurinkoa? Tiesitkö, että voit syödä pizzaa Buddha-patsaan juurella tai että voit bailata kukkalaatikoiden keskellä, kaupungin kattojen yllä?

Berlin Deck 5 Urbaani viidakkoseikkailijatar Berliini kattoterassiUlkona sataa taas räntää. Vaikka tämä sää ei kuuna päivänä innostaisi kipuamaan katoille, haluan silti tänä räntäsateisena maanantaiaamuna kertoa teille Berliinin huikeista kattoterasseista. Toisaalta, juuri tällaisella kelillähän minä ja muutamat muut matkabloggaajat kiipeilimme pari kuukautta sitten Tukholman katoilla.

Mitä ei Berliinistä urbaanin kaupunkielämän saralla löydy, sitä ei tarvita. Edellisten reissujeni uusia löytöjä ovat olleet kattoterassit, joista olen tosin kerennyt käydä koluamassa läpi vain pari, mutta kaiketi pari parasta sellaista.

Klunkerkranich – Rentoilua puutarhamaisessa
ympäristössä

Berliinin paras kattoterassi omaan makuuni sijaitsee Neuköllnissä, ostoskeskuksen katolla. Klunkerkranich on paitsi kahvila ja hengailumesta, se on myös yökerho ja paikka, jonka nimeä en koskaan kai opi muistamaan ulkoa.

Puutarhamainen kattoterassi, jossa on käytetty paljon kierrätystavaroita. Päivisin tunnelma on mukavan leppoisa, katolla on jopa hiekkalaatikko lapsille. Yöaikaan klubin meno taitaa olla jotain aivan muuta kuin hiekkalaatikolla leikkimistä.

Kattoterassilta aukeavat upeat näkymät kaupungin kattojen yli, paikka on yksinkertaisesti täydellinen.

Miten sinne pääsee?

Kätevästi paikalle pääsee esimerkiksi metrolla. Kattoterassi sijaistee Rathaus Neukölln-metroaseman yhteydessä sijaitsevan ostoskeskuksen katolla. Ostoskeskuksessa on hissi, jolla pääsee parkkihalliin. Sieltä löytyvät opasteet kohti kattoa.

(U Rathaus Neukölln, Karl Marx Strasse 66)

Deck 5 – Rentouttava rantabaari Berliinin kattojen yllä

Hiekkaa varpaiden alla, etelän lomilta tuttuja aurinkokatoksia ja Buddha-patsaita. Näkymät ovat huikeat ja tunnelma rauhallinen. Voisiko enempää edes pyytää, ainakaan aurinkoisena kesäpäivänä?

Tältä kattoterassilta saa myös pientä purtavaa ja pizzaa. Joinakin kesäaamuina katolla järjestetään myös joogatunteja.

Miten sinne pääsee?

Viereinen asema on Schönhauser Allee. Deck 5 sijaitsee Schönhauser Allee Arcaden-ostoskeskuksen katolla. Ostoskeskuksen sisällä on hissejä, joilla pääsee katolle asti.

( Schönhauser Allee 80, U Schönhauser Allee)

Täältä löytyy laajempi lista muistakin kattoterasseista, joita en ole itse vielä tosin päässyt testaamaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top