Berliinin matka

Berliini, olen luonasi taas

Berliini, kiva nähdä sinua taas. Viime kerrasta olikin jo vierähtänyt laittoman kauan. Yli puoli vuotta erossa sinusta on jo liikaa, aloin jo melkein unohtaa tunteen, jonka minussa herätät.

Nyt olen kuitenkin taas luonasi. Toivotit minut tervetulleeksi auringonpaisteella ja keväisellä tunnelmalla. Ensimmäinen ostokseni oli kukka. Ostan itselleni kukan tai muutaman joka kerta toiseen kotiini saapuessani. Useasti ostan sen samasta metroaseman kukkakaupasta. Se on jo perinne. Nyt kauniit kukkani maksoivat yhteensä 2,40 euroa.

Saavuin luoksesi aamuvarhain. Heräsin Suomessa jo aamuyöllä neljältä ja tarvoin lumen läpi bussipysäkille lähes kaksi kilometriä. Air Berlinin lento luoksesi kesti vain yhden tunnin ja 40 minuuttia. Hintaakin sillä oli vain 120 euroa. Olet kovin helposti saatavilla.

Toisin kuin Helsingissä, lunta ei ole.Ihmiset pyöräilevät kuin kesällä konsanaan. Berliinin kaduilla vilisevät ihmiset vaikuttavat aina jotenkin keskimääräistä rennommilta ja erilaisuuden kirjo on pelkästään positiivinen asia.

image

Raitiovaunupysäkillä mies hymyili ohikulkevalle naiselle, kulkuneuvon sisään marssi nuori mies koiransa kanssa. Ranskan buldogi oli vapaana. Siinä se törrötti kiltisti. Sellainen lättänaamainen koira taitaa olla Berliinin muodikkain koira. Herttaisiahan ne ovat.

Berliini, tunnen sinut jo melko hyvin. Silti joka kerta löydän sinusta jotain uutta. Tällä kertaa taisin tulla hakemaan niitä jo hyväksi havaittuja asioita, ehkä jotakin uuttakin. Enemmänkin haluan nautiskella ja fiilistellä. Hyvää ruokaa, nautinnollista juomaa ja kaunista musiikkia. Kaikki suorittaminen saa jäädä. Eläköön hedonismi!

image

Olen löytänyt jo monet suosikkikahvilani. Juuri nyt nautin herkullista aamiaista berliinläiseen tapaan aika myöhään yhdessä niistä. Täältä saa aamiaista myöhäiseen iltapäivään asti. Tällä hetkellä tunnelmaa luo kynttiläiden valon lisäksi David Bowien musiikki. Tuo juuri edesmennyt herrahan vietti paljon aikaa Berliinissä.

Jostakin syystä täällä Prenzlauer bergin Butter-ravintolassa vegetaarinen aamiainen on makuuni juuri täydellinen. Tänään halusin juuri tämän tutun ja turvallisen aamiaisen. Tämä on hyväksi havaittu. Hintaa tälle tulee kaikkine mausteineen, kahvista tuorepuristettuun appelsiinimehuun ja pieneen tippiin, noin 13 euroa.

Juuri nyt olen luonasi yksin, mutta huomenna haluan esitellä sinulle erään tärkeän ihmisen. Poikaystäväni on jo korkea aika tutustua sinuun. Pääsen näyttämään hänelle ainakin joitakin omasta mielestäni parhaita puoliasi. Silti on mukavaa olla yksi päivä vain kaksin. Päästä taas oikeaan tunnelmaan, tuntea sinut sydämessäni. Sitähän sinä, olet – olet enemmänkin tunne ja elämäntapa kuin pelkkä kaupunki.

image

Onko sinulla vinkkejä Berliiniin? Ehkä sinulla on minulle joku uusi vinkki, joka tulee tarpeeseen. Lempiravintoloita? Live-musiikkia? Uusia kirpputoreja? Vintage-liikkeitä? Kahviloita? Joogaa? Mitä vain, mikä mieleen juolahtaa. Kaikki vinkit ovat hyviä vinkkjeä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top